Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz hszilard666 #86163 üzenetére

    Mindenki ezt szeretné hogy minél előbb laposodjon el, vagyis mentálisan egészséges társadalmi réteg biztosan :)

    A megkésett intézkedések hatványozott kárt okoznak, politikailag, munkaszemléletű társadalmi megközelítéssel értem miért késlekedtek a sulik bezárásával, a szülők látom mennyire nem örülnek általánosságban ennek és a nép is fel lett hergelve hogy nem hogy szigor, nyitás jön és wellnesselés. De ez most nagyon megkésett és már úgyis látták hogy elkerülhetetlen, legalább egy héttel előbb meglépték volna, érthetetlen.
    Így a csúcsot is később érik el a számok és a magasabb szintről is több idő mire lecsökken a napi új betegszám és a rengeteg már megbetegedett ember is még hosszú hetekig terheli az eü rendszert, akkor is ha már csökkennének a számok. Illetve mi az a napi betegszám ami nem terheli tovább az eü rendszert? 1000-2000? A napi 5000 beteg is előrelépés lenne most az a gond.

    Az oltás hatása jelenleg semmi, oké hogy felpörgött de kell két hét mire hat és most amennyire hallható az aktív munkakorúak között terjed rohamosan. Jelenleg ennek így elhanyagolható a hatása, ettől még oltsanak, csinálják kell, de hát ez egy hatalmas vakítás hogy az oltás állítja meg a vírust pár héten belül. Pillangóhatás lenne ha ez megtörténne annyira más réteget oltanak, annyira későn hat.

    Viszont a következő hullám már valóban gyengébb kell hogy legyen ha haladnak az oltások, nyomni kell, helyes, de ezt most senkit nem boldogít.

    Ez a *ar már mindenkit elért és mindenkinek a töke tele van, akár más jellegű egészségügyi baja van valakinek, akár munka, akár csak mentálisan de már mindenki a falat kaparja. Ez is egy rossz ómen, mert szerintem a magyar rohadtul szabálykövető nép EU országok között egyébként és szerencséje van a hatóságnak a magyarral, de ez már sokaknak sok lesz. Remélhetőleg még a nagyja azért komolyan veszi és betartja azt is aminek van értelme és azt is aminek nincs, ez van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák