Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Soulfly842 #75590 üzenetére

    :N Nem hipotetikus. Ahol a vakcináztak ott külön kiemelt figyelmet kapnak a páciensek az estleges mellékhatások felderítése miatt. A halottakat, akiket előzőleg oltottak azokat boncolják, hogy a halála összefügg e a vakcinával. Megjegyzem a vakcinákra sokkal szigorúbb kritériumok vonatkoznak mint a gyógyszerekre, mert azokat teljesen egészséges emberek is megkapják.

    [A klinikai vizsgálatok fázisai]

    "Ezt a célt szolgálják a fázis IV. vizsgálatok, melynek során a már forgalomba került gyógyszert összehasonlítják más készítményekkel, vizsgálják a hosszú távú hatásosságot és biztonságosságot, a költséghatékonyságot valamint az esetlegesen fellépő ritka mellékhatásokat."

    Az engedélyezett vakcinák esetében most vagyunk a negyedik fázisban.

    A másik megjegyzésedre.

    A tudomány nyelvezete ilyen. Semmire sem mondják ki egyértelműen azt, hogy biztos. A pécsiek szerint sincs ok az aggodalomra. Én itt nem a tudományos szövegeket szoktam mondani, hanem megpróbálom lefordítani azoknak, akiknek nincsen előképzettségük a témával kapcsolatban.

    Ez a lényeg, amit aláhúztál:

    "Amennyiben egy új mutáció a vakcinák „kikerülésével” fenyeget, jelenlegi ismeretek szerint a Dél-Afrikában kialakult variáns részben képes erre (Az E484K változás miatt) – az a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a vakcinák hatékonysága a tünetes megbetegedés tekintetében az ismert 94-95%-ról valamelyest csökkenhet. Ez nem jelenti, hogy hatástalan a vakcina, ugyanis az immunválasz és az immunrendszer jóval összetettebb, mindenképpen érdemes tehát azt a vakcinát felvenni, amely elérhető, hiszen a kórházba kerüléstől és súlyos betegségtől minden bizonnyal megvéd majd."

    Összetettebb = Azt jelenti, hogy nemcsak az antitestekkel védekezik a szervezet. Nemcsak humorális (B limfociták), hanem sejtes (T limfociták) immunválasz is van, ami adott esetben még hatékonyabban tud védeni, mint a humorlális.

    A vakcinák számához pedig.

    A linkekben ott vannak a vakcina trackkerek. Nézd meg hány vakcina van a fejlesztések utolsó (3.) és utolsó előtti(2.) fázisában. A gyárakat legtöbb helyen már előre megépítették. Ahogy megkapják az engedélyeket elkezdődik a tömeggyártás, majd az azt követő vakcináció. Most a kezdeti nehézségek vannak, de legkésőbb márciusig már nem a vakcina lesz a limitáló tényező, hanem a vakcináció, azaz az oltások beadása. Később még felléphetnek újabb problémák a tároló üveg gyártásával. Az eléggé limitált.

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák