Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Amur

    addikt

    Megint le vagyok maradva kb. 1000 hsz-el.
    Kereskedelemben dolgozom. Hatfős csapatom van, már mindenki elkapta.
    Hál istennek nem egyszerre, max ketten voltak karanténban egyszerre.
    Ketten nagyon enyhe tünetekkel meguszták(szag+izlelés elvesztése, hőemelkedés)
    Ketten ugyan korházi kezelés nélkül, de súlyosabban(másfél hónap után tudtak munkába állni, az elöző tünetek mellé még magas láz, köhögés, szédülés, fulladás is társult), egy kolléga most van otthon, ő jelenleg még "csak" lázas. Mindenkinek volt pozitív tesztje, egyiküknek elsőre negatív volt(gyorsteszt)csak a pcr lett pozitív később.
    Én ugye kb. októberben estem át, én kezdtem a sort, de még most sem vagyok százas pedig lassan három hónap telt el. a pulzusom folyamatosan elszáll, kisebb terhelésre is 100 felé megy, nem ritkán 120 felé is. Ugye annakidején kardiológiára küldtek mert a teszt negatív lett,de nem találtak semmit(szív ultrahang, terheléses EKG, szívenzimek, mellkas CT, mellkas röntgen minden rendben volt..) viszont a magas pulzus már akkor feltünő volt.
    Amit tudtak tenni, azt a tünetet kezelték, azóta is pulzuscsökkentőt szedek(concor 10 mg naponta háromszor), ha elfelejtem bevenni akkor pulzus egekbe, lever a víz.
    A vérnyomásom is igen hektikus. a nekem iszonyat alacsonyt 90/60 és a 150/110 között ugrál, akár egy napon belül is. Egyiknél majd hasraesek úgy szédülök, másiknál ég az arcom és szétrobbani akar a fejem..
    Csináltam egy antitest tesztet saját költségemen, de az is negatív lett. Gondolom 80 nappal az első tünetek után ez várható volt, nemigen van már jelen a szervezetben antitest, a gyorstesztek érzékenysége meg olyan amilyen. Laboratorium gondolom még lehet kimutatná, de csak magam akartam nyugtatni hogy nem kaptam el újra azóta, elvégre a kollégák között november végén kezdődött a "második" hullám.
    Én otthon voltam két hétig, letöltve az önkéntes karantént, de a szobából alig bírtam kimenni az elején.
    Ami a sztorihoz tartozik, hogy a kollégák egyike sem a munkahelyén kapta el.(figyelek rájuk, betartatok velük minden óvintézkedést, de persze ettől még elkaphatták volna ott is)
    Egyikük felesége óvodában dada, pozitív lett az "országos nagyteszten" , majd elkapta tőle a párja. Másik kamasz fia lett pozitív, és egy héttel utána ő is beteg lett. Harmadik kislánya hozta haza az iskolából, a most otthon lévő pedig családi karácsonyi összejövetelen volt ahol ketten is pozitívak lettek..(nekem nagy eséllyel a gyerekek hozták haza,mert akkortájt a két iskoláskorú produkált infulenzaszerű tüneteket, de elég sokáig)

    Memmaao-tól kérdezném : annak tudatában hogy szinte 100% a longcovid miatt magas a pulzusom, szedjem továbbra is a pulzuscsökkentőt, vagy hogy nincs igazi kardio eredetű betegségem, inkább ártok vele, és hagyjam hogy a szervezetem tegye a dolgát és regenerálódjon? (mert tény hogy jobban vagyok terhelhető a gyógyszer szedése mellett, de félek olyan mint a kávé, és sokkal jobban kimerítem a szervezetem mint kellene! Lehet jobb lenne ha nem szedném, és amikor úgy érzem pihennem kell, akkor pihenek. Mert simán lehet hogy azért vagyok 90 nap környékén is szarul mert első perctől szedtem a pulzuscsökkentőt!

    Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

Új hozzászólás Aktív témák