Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Csatravi #62677 üzenetére

    azért b+ egy aspirinről beszélünk :(

    tudod, ivermectin nincs is. antibiotikumot sem tud leakasztani, ugye. marad a c, d, cink, aspirin, azelasztin (orrspray), ambroxol (köhögésre), esetleg melatonin ("altató"). ezek mind recept nélkül kapható cuccok, mellesleg eredetileg is orvos szedte őket össze és mellesleg én is megfuttattam anyámnál, aki orvos. és nyilván nem arról van szó, hogy "ezt szedd be", hanem, hogy le lehet írni, hogy mik ezek és hogyan hatnak, hangsúlyozva, hogy ezek infók, a döntést ő hozza meg magáról a saját felelősségére.

    fasz kivan azzal, hogy "fortélyos félelem igazgat" jegyében inkább elsétálunk a járdán haldokló mellett, mert azzal biztos nem hozunk bajt magunkra.

    érdekes példa: anno amerikában, ahol, mint írtam, éltünk egy darabig, egyszer megálltunk a pálya mellett, mert gyümölcsöt árultak. kilépünk, nagy jajveszékelés, ott egy család egy pici gyerekkel (2 éves mondjuk), akinek már sötétlila a feje. anyám odarohant, kivette a gyereket az anyuka kezéből, vállára fektette és izomból hátbaqrta, így kirepült a torkán akadt szőlőszem. mentők megjöttek 10 perc múlva, amikorra valószínűleg meghalt volna. én akkor talán 16 éves voltam, amikor anyám visszajött a kocsiba, rémülten mondtam neki, hogy mi lett volna, ha a gyerek így is meghal az ő külföldi kezében, a perek hazájában? azt mondta, hogy ezt érti, de ő orvos, ha ilyet lát, nem mérlegel.

    mindkettőnknek igaza volt, de a gyerek csak az egyik verzióban éli túl.

    nem tökéletes példa, mert covid esetében szó sincs életmentésről :(, de talán árnyalásra alkalmas.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák