Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    [link]
    Tíznél több idős beteget kellett egyik este áthordanunk egy budapesti kórház krónikus osztályáról egy nagy tömb sürgősségi részlegére. Nem értettük, miért kell a néniket hirtelen kirántanunk a helyről, ahol már megszokták az ellátást” – meséli egy mentős. A betegek a kórteremben kapták el a koronavírust, elkülönítésükre azonban helyben is lett volna mód. Helyette az amúgy is leterhelt mentősök hordták teljes védőfelszerelésben a zavarodott öregeket egyik helyről a másikra, és hagyták őket éjfélkor, muzeális hordágyakon, a folyosón.
    Retinámba égett, ahogy egyikük csak feküdt, és közben nagy plüssmaciját ölelte szorosan magához
    – mondja. Próbálta az irányítást megkérdezni, mire volt jó az akció, de nem kapott választ.

    A magyarázatot talán a kórházakban zajló kapkodó átalakításokban kell keresni. Telítődnek az elsődleges járványkórházak, megy az ad hoc átszervezés. Az egyik budapesti intézményben úgy tudták megoldani a fertőzöttek elkülönítését, hogy egyesével helyezték el őket a sokágyas kórtermekben, ehhez viszont hely kellett, így a hetven beteget ellátó belgyógyászatot kiürítették.

    Másutt is állandó rögtönzési kényszert okoznak a központi utasítások. Egy vidéki kórházban a nővérek az elmúlt hetekben többször is tologatták a betegeket és a bútorokat az osztályok közt – az onkológián fekvőket pont esőben gurították egyik pavilonból a másikba. Néhányan még ezért is hálásak voltak, mert így legalább integethettek a hetek óta nem látogatható rokonoknak.

Új hozzászólás Aktív témák