Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lauda

    félisten

    válasz blu79 #4148 üzenetére

    Véleményem szerint ennek semmi jelentősége. Akár több százszorosa is lehet a koronavírust magukban hordozók száma ahhoz képest, amit a regisztrált esetszám mutat. Lehet, hogy te is hordozod, terjeszted, ezt nem tudhatod.

    a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek. Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek. A legtöbben (nagyjából 80%) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből. Minden 6. fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák, vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél. A WHO adatai szerint eddig a fertőzés nagyjából 2%-a volt halálos kimenetelű. [link]

    Gyakorlatilag nem tudhatod mikor és hol futsz össze egy "fertőzöttel", mivel még akkor is fertőzhet, ha tünetei nincsenek, vagy azok enyhék. Ebből kifolyólag nem fog telefonálgatni és orvoshoz fordulni és sosem derül ki, hogy magában hordozta a betegséget és továbbfertőzött. Ettől még terjeszti. ;) Ha annyira parázol, ne menj sehova inkább.

    El lehet kapni a betegséget olyan személytől, akinek nincsenek tünetei?
    A betegség terjedése főleg a fertőzött személyek által kiköhögött, kilélegzett cseppeken keresztül történik. Annak a kockázata, hogy olyasvalakitől kapjuk el a betegséget, akinek egyáltalán nincsenek tünetei nagyon alacsony. Ugyanakkor, sok betegnél csupán enyhe tünetek jelentkeznek. Ezért elképzelhető, hogy olyasvalakitől kaphatjuk el a betegséget, akinél csupán enyhe köhögés jelentkezik és nem érzi betegnek magát.

    szerk: anyóslátogatás különösen jó ilyenkor. A kora miatt ő valószínűleg sokkal nagyobb veszélyben van a járvány miatt. Lehetséges, hogy pont ti viszitek neki oda a fertőzést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák