Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz ncc1701 #30970 üzenetére

    Ha fertőzöttre húzol maszkot, az elég jó hatásfokú. Az tuti, hogy nem repül 3méterre a takony tüsszentéskor, és a beszéd közben kiköpködött virnyákok nagyrésze is fennakad.

    Mindezek mellett egy nem túlzsúfolt bolt sztem nem extraveszélyes: az emberek keveset beszélnek (!=kóruspróba...), nem lihegnek, stb, azaz ha egy vírustermelése maximumán lévő fertőzött végigmegy egy Teszkón, nem fogdos össze minden sz.rt ami nem kell neki, nem köhög-tüsszög-ordibál, akkor előfordulhat, h senki se fog megfertőzni.

    Egy biztos: ha a bevásárlás fokozottan veszélyes helyzet lenne, akkor a március eleji bolti rohamok úgy nyestek volna le minket, mint brit turistát a beerpong.

    Ettől függetlenül zsúfolt helyekre előírnám a maszkot, pl nagyáruházakban lehetne maszkos és maszktalan idősáv: ha hajnali 3-kor mész a 0-24 teszkóba, elég kicsi az esélye, hogy az xezer m2-en még előforduló másik 2 vásárlót megfertőzd. Viszont az egymást taposós hétvégi rohamban mindenkire ráhuzatnám a vizeslepedőt maszkot.

    A nagyvilágban úgy tűnik mindenképp jön a második hullám, ki kell találni egy, a lakosság számára legelviselhetőbb, de egyúttal még elegendően hatékony védekezési stratégiát. Azt mindenképp díjazom, hogy francia-spanyol szintű őrületre nem került sor (=nem zárták ténylegesen 4 fal közé az embereket).

    #30973: egy intenzív második hullám elég durva gazdasági válságot okozhat. Sajnos úgy tűnik, hogy USA megkapja, azaz a világgazdaságnak idénre reszeltek.

    #30977: mi ebből a tanulság? Szerezned kell magadnak egy orosz milliárdosfeleséget. És nem csak a 450Ft-ot spórolod meg, hanem megveszi neked a boltot :))

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák