Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lauda

    félisten

    "Fontosnak tartom felhívni Miniszterelnök Úr figyelmét arra, hogy
    az operatív törzs téves tájékoztatást ad a lakosság számára, amikor arról beszél, hogy a központi régió lakosai nem utazhatnak például a Balatonhoz
    - írta Karácsony Gergely, akihez nem egy olyan visszajelzés érkezett, ami alapján jogtalannak látszó rendőri intézkedésekre is sor került.
    "A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet immár szűkebb, a központi régióra korlátozódó területi hatállyal rendelkezik ugyan, de különös személyi hatálya nincsen. Azt pedig a kormányrendelet egyáltalán nem korlátozza, hogy a lakóhely alapos indoknak minősülő elhagyása az ország mely területére történhet" - tette hozzá. Majd így folytatja:
    ENNEK MEGFELELŐEN A HATÁLYOS JOGSZABÁLYI RENDELKEZÉSEK LEHETŐVÉ TESZIK, HOGY A BUDAPESTIEK EGYEBEK MELLETT EGYÉNI SZABADIDŐS SPORTTEVÉKENYSÉG CÉLJÁBÓL – AKÁR BUDAPEST TERÜLETÉRE, AKÁR MÁSHOVÁ – ELHAGYJÁK A LAKÓHELYÜKET. [link]

    Ezt a nem mehetnek a budapestiek a balatonra dolgot, amit az a kormányszóvivőnek nevezett képződény mondott, már akkor sem értettem. A kijárási korlátozás ezen része nem módosult, tehát ha úgy tartja kedve egy budapesti lakosnak, nyugodtan lemehet futni mondjuk a balatonpartra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák