- A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
- Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Megszűnik az első két Ryzen generáció támogatása a Ryzen Masterben
- Objektívek topikja
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
Hirdetés
-
A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
ph A halkított kapcsolókkal szerelt, kábelmentes termék három színben választható, és igen hosszú üzemidőt ígér.
-
Befutott a Realme P2 Pro és a Realme Pad 2 Lite
ma Indiában újrázik egy már ismert készülék új név alatt. Ívelt OLED kijelző és a Lytia szenzor korrekt áron.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zef
tag
Nagyon tetszik, de nekem max 27"-en kellene ezekkel a paraméterekkel. Olyan jó lenne, ha végre el lehetne feledni ezeket az alacsony pixelsűrűségű (<150ppi) kijelzőket. Vagy legyen 31.5", de akkor 5120x2880 felbontással, és elég lesz a 120Hz is
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
Nekem 32-es 4K monitorom van. Termeszetesen elfogadnek nagyobb pixelsuruseget, de a mostanival sincs bajom. Ha valaszthatnek, inkabb a fenyerore duplaznek ra.
PPI-vel feljebb haladva egyre kevesebb lesz az eszreveheto kulonbseg (es egyre bikabb PC is kell hozza), fenyeron viszont van meg mit javitani. Es erosebb gep se kell hozza.
Persze az is lehet, hogy csak en szeretem, ha a nap besut hozzam. Minden masodik YT kocka sotet szobaban ul random ledcsikokkal.
-
Komplikato
veterán
A márka nem annyira régen EVE névre hallgatott. És hát több projektjük volt ami sosem jött ki, mint ami igen. Azok meg sokat csúsztak. Gondolom szokás szerint alapárban nincs benne a monitor állvány? Meg azért sokaknak szemet szúrt a HDMI 2.1/DP1.4 versus 4K-240Hz 10bit téma. Előbb ennék 32"-os 4K monitort, mint 27-28"-os verziót.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Low Noise
senior tag
Jó lenne ha a Samsung is nyilatkozna 32" 4K QD-OLED témában.
-
-Skylake-
addikt
válasz Komplikato #4 üzenetére
azer csak szolok, ok nem ezzel mutatkoznak be. vannak mar monitoraik, hasonlo premiumak, felmesz a webahopra, megveszed, kesz. azert itt nem arrol van szo hogy kifizeted azt vajon megkapod e...
"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "
-
blountex
senior tag
Ez jó hír, már csak az LG-nek kellene mozgósítania magát 32" oled fronton.
A 27" QHD 240hz nem győzött meg, a 4k 120hz jobb választás lett volna.
Valahogy a Samsung féle QD-OLED nem bejövős, inkább a W-OLED. -
Hegyirabló
veterán
-
Ixion77
őstag
Ezen az áron ezekkel a képességekkel elég jó ajánlatnak tűnik. Kár, hogy a jó magyar +27%, meg a kérdéses garanciális problémakezelés sokat ront rajta.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
senior tag
#4, #6:
Sajnos erősen scam kategória...
Online (pl. Reddit) utána olvasva rengetegen évek óta futnak a pénzük után, az üzleti modell valahogy így néz ki:0. Bleeding edge specifikációkkal belengetnek egy terméket előrendelésre
1. Mire ténylegesen a gyártásra kerül a sor, már rengeteg alternatíva van más gyártóktól, ami simán elérhető a polcokon
2. Ha valaki előrendelte, kérdéses, hogy egyáltalán megkapja-e
3. Ha megkapta, de hibás a termék, akkor hosszadalmas ügyintézés, simán benne van a pakliban, hogy nem kap csereterméket és a pénzét sem kapja vissza
4. Ha összegyűlt a kritikus tömeg, akkor új néven cégalapítás[ Szerkesztve ]
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
Busterftw
veterán
válasz Hegyirabló #9 üzenetére
Hasonlokeppen ha a 27" verziot ebbol meg akarom venni, akkor szeptember veget ir csillagozva. Ami vagy megjon vagy nem akkor.
A regebbi Spectrum one viszont par napot ir es Amazonon is kaphato.
-
Franklin
addikt
Mi a létjogosultsága a 4K + 240 Hz-es kijelzőknek?
Melyik az a játék, ami 4K-ban fut 240 fps-sel? És milyen konfig kell ehhez?
Quake 3-mat és CS-t nem ér mondani
-
Busterftw
veterán
Monitort nem evente cserelunk azert, majd kihajtja a 5090 masfel ev mulva
Esport cimekben DLSS-el meglehet most isIlletve a magasabb kepfrissites normal hasznalt kozben is jobb, bar en 165Hz fole nem mennek, ha engem kerdezel, nekem kovetkezo 1440p-rol 4K 144Hz lesz par ev mulva.
-
senior tag
válasz Busterftw #15 üzenetére
+1
Monitort ritkábban cserél az ember, amúgy 240Hz-ről én éreztem a lefelé váltást 144Hz-re (bár nem akkora, mint a 60Hz --> 144Hz, az maga a megváltás). Jó lenne ismét 240Hz (de nagyobb felbontásban pl. munka miatt).
4K 144Hz az ma szerintem az arany középút.
Munkához jó a nagy felbontás (munkaterület, 6-8K-s kijelzőnél már skálázással szép betűkre is telik) és a magas képfrissítés (szemkímélő, PWM-es fényerőszabályzás esetén nagyon magas PWM frekvencia), játéknál meg ott a DLSS, szóval igazi mindenes monitor.
Ígéretes a Samsung 57"-os felezett 8K ultrawide-ja is (7680x2160@240Hz) -- remélhetőleg nem lesznek QC problémák (valószínűleg de, mint kb. az összes papíron ígéretes monitoruknál).
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
törölt tag
Annak a csoportnak, amelyik mindenáron "kihajtja" a monitort is, valószínűleg nem ez lesz az ideális. Másoknak viszont a választási lehetőség, hogy a felbontás, a képfrissítés és a grafikai részletesség közül melyiket meddig viszik föl.
LG paneles egyébként, ez lesz az eddigi legnagyobb pixelsűrűségű WOLED panel. Biztosan jön majd a normális gyártóktól is erre épülő monitor. Kíváncsi leszek, hogy a tévék is támogatni fogják-e a közeljövőben a 240 Hz-et, a backplane évek óta tudja elvileg.
-
blountex
senior tag
LG gyárt oled paneleket ezért én LG-re teszem le a voksom.
Tévé fronton elégedett vagyok vele ahogy monitor téren is.Nekem monitor téren nincs nagy igényem
A 4k 240Hz-nek nem látom értelmét, max esport szinten.
Mint átlag felhasználó bőven elég a 120hz kompetiívre is.Ami részemről többet számítana az, hogy milyen minőségű HDR plecsnit nyomnak rá (azaz legyen megfelelő, ne pedig egy silány minőség, hogy ugyan tudja a monitor, de igazából semmi értelme bekapcsolni) illetve a megfelelő teljesítményű fényerő.
HDMI 2.1 vagy DP 1.4/2.0 esetleg egy 100w PD
[ Szerkesztve ]
-
Héliosz
tag
elég pofásnak tűnik
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
janos666
nagyúr
VRR-al együtt is működik majd a BFI?
Ha igen, és ezt lohozzák TV méretben is, akkor lecserélem a C9-et.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Low Noise
senior tag
Az LG nek nappali, hajnali, vagy éjszakai jelenetekben is más a képe mint egy Samsung QD-OLED-nek. Nappali jelenetek indokolatlanul fényesek zavarják a szemem, hajnali jelenetek tompák fénytelenek, esti jeleneteknél úgynevezett Black Rush jelentkezik azaz olyan részletek is feketék amiknél még képnek kellene lennie és e mellett sőtét alig lehet látni valamit. Ez nem, csak a QD-OLED-el szemben van így, egy jó Miniled LCD is jól teljesít ezekben. Pl. TCL C845. A QD-OLED szerintem jobb. Ám biztosan ember függő is ez, sokan az IPS LCD-re esküsznek mások a VA-panelesekre az LCD-k közül. Ja a QD-OLED nek esetleg lehet hátránya a más pixel elrendezés, de több az előny mint a hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Low Noise #22 üzenetére
Hát vennék monitort de nem tudom melyik lenne jó...nekem is a va jön be olyasmi van igaz régi....de nekem mivel este sokat filmeztek sorozatozok monitoron nekem számít a kontraszt ..
Nem tudom oled-be bele mérjék e vágni vagy ezekkel inkább várni kellene, hogy kiforrott legyen....
Lcd-be meg nem tudok dönteni 😉
Gondolom élőben kellene sokat megnézni...
Meg nekem a hajlított szarok nemigen jönnek be... Bár ahogy írják monitor topikban van panelek szinte mind hajlított...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Low Noise
senior tag
Élj a 14 napos visszaküldés lehetőségével ha nem tetszene amit veszel, én küldem már vissza LG OLED C2 EVO-t 😀. Drága cuccok ezek a monitorok is, visszaküld, masikat rendel. Ha LCD-t vennék monitorban akkor. Samsung G8 32 4k, ha OLED-et akkor csak a 21:9 es QD-OLED ek vannak, ott kerdés ez a képarány szimpatikus-e.
-
sfefe
addikt
válasz Low Noise #24 üzenetére
Az annyira nem, 16:9csak, ezek a nagyon szélesek annyira nem, film nézése közben fekete lenne a széle valószínű...
Hajlított kizárt ennél nagyobb hülyeséget még nem láttam.. ( de ez csak az Én véleményem)
Mostani monitorom jó régi meg kocka samu 193p plus, de szeretem....vmi mva vagy pva vagy milyen paneles..
Igaz kontraszt csak 1000 mint egy mai IPS de nem látszik annyira szürkének este mint egy ips...
VA-ban meg kevés a sík....
Játszani fps játékokat már nemigen játszom leginkább WoT meg Diablo4 lesz majd ... De azért ne 60 hz legyen olvasni is jobb egy nagyobb hz számún...
Nagyon problémás/válogatós vagyok e térenAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MONITOR FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LC49RG90SSRXEN) 49" Q-LED 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG (49GR85DC-B) DUAL QHD 5K 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (32GQ850-B) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen