- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L0ky
csendes tag
Hello!
Vennék egy ilyen lapot: Asus M3N78
Egy ilyen procit: AMD Athlon X2 4400+
És 2 GB ramot (800-as)
Szerintetek az alaplapra integrált GF 8200 videókari mennyire jó? És ez a konfig együtt mennyire jó??Üdv (Főleg játékra használnám, de nem a legújabbakra)
-
ScouserHUN
tag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni egy 4800+-t egy 6000+-ra? Néhány ezrest kéne ráfizetnem.
-
Tomate
veterán
válasz ScouserHUN #20206 üzenetére
Attól függ tuningolsz-e. Mert ha csal alapórajelen használod megérheti, de ha tuningolsz, nem biztos...
-
L0ky
csendes tag
Köszönöm a segítséget, bár annyi a gond, hogy 40e-m van és ebből a ram, proci, alaplap, vga kikell h jöjjön :S
Üdv
-
gbiro72
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: AMD Athlon 64 X2 4800+ CPU hűtője megfelel-e 6000+ CPU-ra?
Köszönöm a válaszokat
-
L0ky
csendes tag
Köszönöm, utánalötyögök
-
gbiro72
csendes tag
Köszönöm a segítséget!!!!
-
westcoastog
veterán
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=508518
ez mennyire jó eredmény? -
HERR Z
veterán
válasz westcoastog #20221 üzenetére
amennyiben a procid ADA5000.....CS ezesetben kb átlagos
amennyiben a procid ada5000.....CU akkor jó eredmény -
HERR Z
veterán
válasz westcoastog #20223 üzenetére
ha CU lenne összefosná magát 2700MHz körül szal ez bőven jó eredmény( g1-ek se mennek sokkal többet)
-
Blaze71
őstag
Szerintem Gigabyte GA-MA780 alaplap, 4200-4600-ig proci és 2x1 GB 1066 MHz-es Ram. Elvileg kijönne 40 ezerből, vagy max 1-2 ezerrel több lesz.
HERR Z!
Hogy a fenébe van az, hogy az 5000+-os nem megy annyit, mint a 4200+-os? Illetve ha megy is többet, de nem sokkal. Nekem a 4200+ stabilan megy már 2 hónapja 2930 MHz-en, a 4000+ meg lassan egy éve 2733 MHz-en. Volt a 4200+ 3,1 GHz-en is, a 4000+ meg 2,9 GHz körül, de az messze nem volt stabil.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
tomesto
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz akik túlhajtják a gépüket és értenek is hozzá!
Adott AMD Athlon 64 X2 4000+ 2,1Ghz-s proci.
Túlhajtva szeretném biztonságosan használni...jelenleg ~ 2,65Ghzn megy mindenféle fesz emelés nélkül 250es fsbvel...
PCI-E fixen 100Mhz-n
HT órajelpu/5 ~ 1000Mhz
Memória órajel: Cpu/8 ~333Mhz
Idle hőmérséklet 38C° az alaplap szerint!
Terhelve 20 percen át Prime 95tel: ~65 C°
420as táp van a vas alatt... többi az infómba...CPU-Z szerint ez a proci:
[link]Everest Terhelve: Itt látszik magonként csak 50-50C° most melyik lehet az igaz?
[link]Kézzel fogva terhelés alatt a borda kellemes meleg..
Ez mekkora fogyasztású proci?
Lehet e a processzornak vagy a gépnek így használva bármi baja?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv! TomGyári órajeleken sem sokkal hűvösebb a proci az alaplap meg a kezem szerint...
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz tomesto #20226 üzenetére
Szerintem először szerezz be egy jobb hűtőt, mert az a terhelt 67fok tartósan már elég veszélyes...
Látom szépen visszaosztottad a HT-t meg a ramokat, meg fixáltad a PCI-E frekit,jól tetted, egy jobb hűtővel ha a proci nem megy 60fok fölé, akkor tartósan sem lesz semmi baja a gépednek
A magonkénti hőfokok rendben vannak, a cpu hőfok az egész procit jelenti, azért magasabbsweetlou6.wordpress.com
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Segítenétek,hogy hogyan tovább ?
Konfigom:
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
AMD X2 4850E
Artic-Cooling Freezer-64 Pro Pwm
GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 2048MB KIT CL4
SAPPHIRE HD 4670 GDDR4
Chieftec Hpc-420-302 DfProci fsb értékét 240-re ( 3.000mhz) állítom akkor a HT 1200mhz ill. a Ramok efektív 428.6 mhz-en mennek, Dram / Fsb aránya = Cpu / 7 ,de itt már néha újraíndul a gépem.
Bios-ban a minden más alapon vagy auto beállításon.
Így plusz egy fsb értéket se tudok adni neki.Mi a teendő ilyenkor?
Köszönettel: zodo
-
gyiku
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Szia gyiku!
Sajna ezekhez nem érteni.
Szerintem a ramok úgy mennek, ahogy ajánlod 5-5-5-15 idozitesen, 2T-ben.
vagy oszd vissza 667re azt hol tudom beállítani?
Most a ramok 1.920V mennek ,akkor ezt emelem 2.1 V-ra ,ezt megtudom oldani.
HT-t is megprobalhatod 4x szorzon ezt sem tudom merre keressem és mit jelent. 1200mhz már ment ,de gondolom a feszültségek miatt restartolt a gépem.
Procinak mennyit érdemes ? Jelenleg 1.2V -on megy 1.3 -1.4V ? Ezt Biosban a Vcore alatt állítom be ?Bocs, hogy ennyi hülye kérdésem van.
-
asd6
csendes tag
Hy all!
Az miért van, hogy az alap fesz.-nél nagyobbat nem lehet beállítani?
Az Everest a Feszültség értékeknél a CPU magnál 1.26 V-ot mutat, viszont a tálcán, az érzékelő ikonoknál 1.3-mat mutat. Melyik a helyes?
A Biosban pedig 1.25 a max.A PCI-E órajele, ha meghaladja a 100 MHz-et, okoz vmilyen problémát?
Mikor kell 100. MHz-nél nagyobbat beállítani?THX a válaszokat.
-
Geniust
tag
Sziasztok.Az számít vmit ha a biosomban a PCI-E órajele AUTO-n van???Mert látom többen írták h fixálni kell 100Mhz-re.Elöttem is kérdezet vki vmi ilyesmit asszem.Amugy az alaplapi manualban is az auto-t ajánlják v mi...
[ Szerkesztve ]
-
tomesto
aktív tag
-
tomesto
aktív tag
-
xxboxx
csendes tag
am nincs vlkinek ötlete hogy ha a monitoromat DVI átalakítóval kötöm rá... a vga-ra akkor játék közben a procim 60%-on megy... ha sima monitor csatlakozóba dugom.. ugye oda nem kell a DVI átalakító... akkor meg 100% pörög játék közbe.. érdekes nem? kiv lennék mért van ez?
-
koll
csendes tag
Hali!
Procit próbálok felhúzni. Rendesen utána is néztem mit hogyan kéne beállítani aztán beleütköztem egy problémába.
Minden beállítást megnéztem, hogy mit mennyivel kellene állítani, hogy elérjem azt a Mhz értéket amit szeretnék.
Azonban nagyot néztem amikor nem találtam lehetőséget a BIOS rendszerembe arra, hogy módosítsam a feszültség mértékét.Se a PC Health se az Advance chipset beállításoknál nincs ilyen lehetőség, ahogy más menüben sem.
A PC Health-ban találtam olyat ahol leírja mi mennyi feszültségen működik (pl.: DDR II 1.8V - OK), de semmi állítási lehetőség, ezekre rá se "léphetek".
Meg van még egy olyan, hogy Reset Case Open Status (disable), de ezzel sem lehet semmit kezdeni. Ha át is állítom enable-ra akkor is újraindítás után automatikusan vissza áll Disable-ra.A frissítettem windows-on keresztül a BIOS-t, de semmi változás nem történt (semmi új beállítási lehetőség).
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg ti tudtok e valami megoldást, a feszültség beállítására?Hozzá teszem új vagyok ebbe most próbálom először felhúzni a rendszert tehát lehet, hogy valami alap dolgot nem vettem figyelembe.
Egyébként AMD Athalon 64 X2 4000+ a gépem.
A BIOS-om pedig Gigabyite M61SME-S2 F4 és Award rendszerű. -
Sweet Lou 6
addikt
Sajna az alaplapodat elnézve nem egy tuningos típus, akár az is lehet, hogy sose fog olyan bios kijönni hozzá, ahol lehet a cpu feszt állítani
De egyet azért mindenképpen próbálj meg: a legtöbb giga lapban a biosban ha lenyomod a ctrl+f1-et előjön egy menü, ha ott se lehet nekem sincs tippem hol lehetne
Vagy azt is csinálhatod még, hogy windows alatt adsz neki feszt a giga programjával, az EasyTune-nal. Ezt a progit felteszed, rámész az Advanced módra és ott beállítod amit kell, utána GO
Az Easy Tune-t innen tudod leszednisweetlou6.wordpress.com
-
koll
csendes tag
Hát érdekes, mert az Easy Tunes-nál sem lehet megnyitni az over clocking és a cia mib menüpontokat.
Viszont a CTRL+F1-re a BIOS-ban megnyitja az új menüpontot, ahol az órajelzésen lehet állítani, viszont a feszültségen nem.
Azt elértem, hogy felhúztam a procikat 2280-MHZ-re aztán annyi. Ha ezen túl megyek akkor már plusz feszkó kéne, amit meg nem tudok sehogy se adni neki. Tehát a proci bírná elméletileg, de a BIOS nem engedi.Ez szívás, azért kösz a segítséget.
-
kts88
aktív tag
Ha a setupból nem tudod állítani akkor progikkal sem mész semmire. Gondolom olyan fesszab áramkör lehet rajta (mint a régebbi lapomon) ami közvetlen a CPU VID lábaival van összekötve, és nem engedi a cpu alapértelnezett vid-je fölé emelni a feszt (kb 1.32V)
Ezellen max a vmod segíthet, de ha csak ennyit megy a proci akkor nem sok értelme van annak sem.
Esetleg egy HT, illetve RAM órajeleket megoszthatnál velünk, mert lehet az a baj. A legjobb egy CPU-Z link v képernyőmentés lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs