- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
- Apple asztali gépek
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkiss0
tag
válasz HERR Z #19045 üzenetére
HI!
Egy 12 cm-es, meg egy 8 cm-es van a prociventin kívül az alalpalhoz kötve sysfan csatira!
KÉt 8 cm-es meg molex-szel hátul fújja ki, de az itt nem számít...
A pwr fan jobb lenne, mi az? Miért csak annyit tud szabályozni? Mit javasolsz?Kösz!
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
TKey7
csendes tag
Hi
Van egy 6000+ X2 procim (65nm, gyárilag 3,1GHz). Mekkora feszt lehet ezeknek maximum adni? Az amd oldalán 1,1-1,4ig írják, de nekem tuning alatt 1,456-on van. Ez hosszútávon milyen következményekkel jár?
Válaszotokat köszönöm[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz >Dragon> #19052 üzenetére
Tuningra soha sincs garancia.
Mennyit ment, milyen beállításokkal? (bus speed, szorzó, ht, cpu fesz, mem órajele.....)(Cuccaidat töltsd ki az adatlapodon, úgy könnyebben segíthetünk.)
[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
voison
tag
-
törölt tag
milyen progival lehet még a proci szorzóját állítani a c&q-n kívül vista alatt az nem csinál semmit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz lizakattila #19046 üzenetére
nekem nem BE 5400+om van és az is megy ennyit.vagyis ennyin használom 1.4v fesszel.3,35ig huztam fel,de az nem igen volt stabil
a gép elindult,de windows bejelentkezéskor fagyi.
3,3at még viszi 1.4el de ott is hibázik.szal ugy néz ki az enyém ennyit bír stabilan.több feszt nem akarok neki adni,mer lapom lehet kitikkadna
tiédnek ez a max amit bír?Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
bach22
tag
hali all! gépfejlesztésre készülök!!! nagy dilemmám h intel v amd szal az egyik kérdéesem, h ha vennék egy amd x2 6000+ procit, az meddig bírná(ezt arra értem h kihajtja a jobb vga-kat meg stb)? 1-1,5 évig lehet? vagy amd oldalon még vannak az x3-mas procc-ok érdemes a 3 mag, vagy elég 2? jah és néhány lapnál ezt látom:
If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Ez baj ha ott van a lapnál írva? -
lizakattila
senior tag
válasz darál0w #19061 üzenetére
Amit linkeltem azon az volt a lényeg, hogy 300 fölötti órajellel (bus speed) is be tudtam állítani stabilra.
Ezzel a fesszel (1,38 biosban) 3,2-t megy. Az a baj, hogy a következő feszérték 1,42 amit be tudok állítani biosban és annyin nem akarom nyúzni. Amúgy ott 3,3-at ment stabilan, de visszavettem és jelenleg is így használom.
Nincs értelme azért a százpár MHz-ért +0.06 feszt adni.
Amúgy léggel EZ volt a max, amit ki tudtam sajtolni belőle."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
apollo12
veterán
hali mindenki miért jobbak az új athlonok
-
Tomate
veterán
válasz Sweet Lou 6 #19066 üzenetére
És bónuszba megkapod az 1066-os ramot!
-
Milka 78
nagyúr
Azért kíváncsi lennék egy átfogó tesztre a 6000x2@3300Mhz vs. 7750 Black Editiom 2700@3300Mhz-n procik közt.Tűkön ülve várom!
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz Sweet Lou 6 #19070 üzenetére
Ráléphettek volna jobban is arra a 7750-re, hogy ne kenje el annyira a száját 4ghz-en az 5200
-
bach22
tag
válasz Gerisz #19063 üzenetére
azér gondoltam h baj, mer pl a gigabyte oldalán pirossal van kiemelve szal attól, h ez van oda írva a laphoz, még lehet 4magos procikat tenni bele? A phenom II-esek mikor lesznek mo-n? ezeknek már am3-mas a foglalatuk, vagy belemegy az am2+-os lapba is? ddr2-es vagy 3-mas ramokat érdemes venni?
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Tomate #19072 üzenetére
Én már annyi tesztet olvastam el erről a prociról, hogy már sok is volt Az első tesztek után azt mondtam hogy "ejj jó lesz ez!" aztán volt idő amikor nem voltam ebben annyira biztos, most meg megint bezavartak ezzel a tesztel Ha a gémeket nézzük ott 2-3 fps az előnye, jó, a plusz tuning még növel rajta, viszont nincs hozzá hűtő! A 6000+ meg nem sokkal kap ki és az meg 17-18k hűtővel. Nameg fogyasztás is fontos. Arra is kíváncsi vagyok mennyi lesz a cpu-ból a piacon, mert a 6500-ből se volt sok(hisz elvileg a hibás Phenomokat szórják ki), de holnaptól végre beindulnak a nagykerek és osztják a procikat vagy se...
-
gyiku
nagyúr
válasz lizakattila #19064 üzenetére
ez valid levegovel, meg az elozo lapommal, 1.4V-on.
de most 1.3Val hajtom 3.0 ghz-en.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
Satyricon
addikt
Üdv.
Nemrég vásároltam egy X2 6000+-os 3,1 ghz-es procit, és azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen progit kell hozzá feltenni?? Úgy értem valamilyen drivert, amivel a játékok gyorsabban futnak. légyszives írjatok, mert én nem nagyon értek hozzá. köszi!(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz lizakattila #19064 üzenetére
nekem 1.375v után 1.4 jön biosban. 1.375ön 3,2n hibázik,szal adtam neki 1.4et biosban,everest pedig 1.39 és 1.45 között ugrál.
szal sztm mehet neki az 1.42 és huzhatod feljebb
bár azért a +100mhzért nemtudom,h huznám e
de tuti mégiscsakAki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Killing
addikt
Megmondaná valaki hogy mi a különbség a 90,65,45nm-es csíkszéllel gyártott procik között?Fogyasztás...egyéb?
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Killing #19083 üzenetére
Nagy vonalakban minél kisebb a csíkszélesség, annál nagyobb órajelet lehet elérni kisebb fogyasztás mellett a gyártástechnológiában. Kisebb lesz a cpu, tehát ,,több cuccot" tudnak beletuszkolni (pl. több cache-t) és a tuning is jobb a kisebb csíkszélességű prociknál.
sweetlou6.wordpress.com
-
GEPESZ66
veterán
válasz Satyricon #19078 üzenetére
Az elmúlt napokban körbejártam a dolgot.Tehát XP ás VISTA esetében is az alaplap BIOS-ában kell engedélyezni ezt a funkciót.Továbbá XP esetében még fel kell telepíteni a K8 drivert,valamint az energiagazdálkodásnál kell beállítani a minimális energiafelhasználást.VISTA esetében nem kell ezeket végrehajtani.A Cool and Quiet-et csak azért kell feltelepíteni (alaplap honlapjáról tölthető le), hogy nyomon lehessen követni, hogy miként szabályozza a processzort.De ezt meglehet figyelni a CPU-Z segítségével.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Megmondanátok, hogy melyik proci a jobb, tuningolva, gyári hűtővel?
És hogy észrevehető-e a különbség?
(Elvileg a Crysisnek is elég optimálisan az amd 4400+, akkor ezek még komolyabb játékokat is elvisznek nem?)
És, hogy ezek közül, melyik a jobb összetétel, mert az amd olcsóbb lesz még ennél is, ahogy bejönnek az új procik és lehet, hogy nincs szinte semmi különbség?GIGABYTE GA-MA78G-DS3H
5400+ BE 65nm 65w 2.8 GHz 2x512kbAsus P5K-VM LGA775
Intel Core 2 Duo E5200 2x 2,5GHz Boxed
45nm 65w 2X1MB -
McBJani
tag
válasz RexpecT #19088 üzenetére
800-as ramokkal is el lehet érni a kívánt hatást?
Mert akkor inkább az olcsóbb lapot választanám, ami jobban elterjedt:
Asus p5b-vmVagy válasszam inkább ezt:
GIGABYTE EP31-DS3Lés vegyek egy olcsó videókarit, mert az asus azért kellene, mert van benne integrált videókártya!
-
-
tikhunter
tag
Haver akar beleugrani egy x2 5600+ vásárlásába. Mit érdemes tudni erről a prociról? Melyik steppingest ajánlanátok tuningban? Nemvagyok benne biztos de mintha ezt még gyártották volna 90nm (2,8ghz)en és 65nm (2,9ghz) en is. Ami még nem tiszta ,hogy ezek alá a procik alá milyen ramot érdemes tenni? 2 giga 800 as kontra 2 giga 1066 os kingston hyperx között potom 2k a különbség. A 800 as ram valós frekije ugye 200 Mhz az 1066 osnak meg valahol 266MHz nél van a vége. Gondolom egy tuningnál, ahol (mivel nem BE a proci lockolva van a szorzó) sokat számít ,hogy pariban lehet hajtani a ramot nagyobb órajelen is, és nem kell visszaosztogatni a ramot amitől egyes alaplapok el se indulnak.
Egyébként ezt a hírdetést nézte ki [link] . Asrock alaplapokról nincs véleményem viszont támogatja az 1066 os ddr2 eseket + rajta van minden ami a srácnak kell.(Hogy milyen chipsetes alaplapot érdemes am2 es x2 alá választani arról meg aztán halvány lila fingom sincs)
Ha ezzel a témával kapcsolatosan tudnátok valamiféle jó tanácsot adni az sokat segítene ,hogy ne nyúljunk bele valami rossz párosításba.[ Szerkesztve ]
A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
gyiku
nagyúr
válasz tikhunter #19095 üzenetére
jo helyen jarsz.
kesobbiekre valo tekintettel erdemes am2+ os lapot venni, ami mar am3 ready, 1066os rammal. amig x2 van a lapabn, addig 800on fog menni, ha csak nem tuningol. (akkor meg kulon jol jon az 1066os) x4 procival meg siman megy 1066ot.
erdemes amd chiopsetes lapot venni, ha nem kell integralt vga, akkor 770es, ha igen, akkor 780 vagy 790.
barmi van, csak kerdezz, sokan vagyunk, segitunkmennyi a keret?
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
tikhunter
tag
Nézegetem itt az AMD oldalát. Jelenleg kapható a régebbi F3 1MB cashe-el és az újabb kevesebbet fogyasztó G2 -es aminek viszont csak 512 cashe e van. Megpróbálok rá időt szánni és visszaolvasni kinek melyik vált be jobban.
A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy szerintetek megérné-e lecserélni a mostani 3500+-omat(2.5 GHz-en megy) egy 4200+-os X2-re?
Mostanába elkezdtem megint kicsit FPS-ezeni
A COD4 egész jól fut a mostani cumón is, de ha esetleg megérné egy kis upgrade még a jövőre tekintve lehet elgondolkoznék a cserén...előre is kösz a válaszokat!
L.
-= No way back from Here =-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!