Aktív témák
-
afterburner_
őstag
64 bites win sztem még nemigen kiforrott, és inkabb majd a longhorn megjelenesevel lesz mar sztem korrekt, bar teny hogy nyar óta nagyon sok program jött már ki 64 bitre (akkor probaltam és nagyot csalódtam hogy semmihez nem volt driver meg csomó minden nem futott), azóta már jobb a helyzet
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
Atom
aktív tag
Valaki egyszer belinkelt egy tesztet, ahol az alaplapok hömerseklet meröit teszteltek, hogy mennyire mer realisan. Azt valaki be tudja ide rakni ujra?
Valamint volt egy masik, ahol a memoriakrol voltak infok (gyartokra lebontva), köztük az is, hogy mekkora feszen megy default, stb.. Azt is plzKonfig: Már nincs
-
tjhooker464
őstag
Hali! Vga ban azt vedd amelyik olcsóbb és asszem a Giga jóval olcsóbb. Ja és ha lehet még a boltban szereltess rá új hűtőt mert a gyári elég kaki. Nekem az elmúlt másfél évben csak negatív tapasztalataim voltak az Abit lapokkal kapcsolatban(jelenleg nem tudom hogyan állnak) Inkább a sokak által istenített MSI/ASUS duóbol válogass. 64bites Win nek egyenlőre semmi értelme inkább ahogy az elöttem szólók is tanácsolták várjuk meg a köv generációt. (A proci visszafelé kompatibilis tehát 32 bites programokat is futtat.) Ha tuningolni is szeretnéd a procit akkor a tuningos topicban kérdezz utána, hogy érdemes e kifizetni a felárat a 3200+ os ért, ha nem akkor jó vétel.
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
rollins
őstag
Nem tudjátok, a s754 A64 cpu-k szeretik a Kingmax HC (D5) ramokat?
és sata hdd -vel merjem -e a tuningot?
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz Frenky89 #3294 üzenetére
van egy mosel 400-as és egy valami nagyon noname 400-as mem. mivel a procc most per pillanat(kísérletezek) 1.725 volton(alap 1.65) 12.5x184-en jár=2300MHz, a memek 368-on mennek. Tehát az ajánlott alatt is bőven. Csak az a gond, hogy lockos a procc, így ha ki akarom használni a 400-at ahoz kell 12.5x200=2500MHz. az meg kurvasok.
szerk: az előbb 1.7v-on és 2300MHz-en újraindult a gép(ez azt jelenti, hogy kevés feszt kapott ugye?) mert most 1.725-ön még 10 perc után is stabil. terheletlen állapotba 45 fokos a prooc. ez még jó ugye?
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
3000+ / Winchester / 512KB / 9x / 1,4V / 90
3200+ / Winchester / 512KB / 10x / 1,4V / 90
3500+ / Winchester / 512KB / 11x / 1,4V / 90
3000+ / Venice / 512KB / 9x / 1,4V / 90
3200+ / Venice / 512KB / 10x / 1,4V / 90
3500+ / Venice / 512KB / 11x / 1,4V / 90
mi a kettő közti különbség? -
törölt tag
Az AMD soha sem tett különbséget a magok közt ilyen szempontból: az azonos jelölésű és tokozású processzorok mindig ugyanannyiba kerültek nála. A kiskerekbe és talán már a nagykerekben alakult ki különbség, a vevők lehúzására (az újabb drágább). Ehhez tartozik, hogy a Winchester gyártásának befejezése óta az AMD kétszer is csökkentette az árait (méghozzá nem is kicsit) tehát a Win-nek drágábbnak kellene lennie mint a Venice-nek.
A boltokban valószínűleg a Venice-t fogod drágábbnak találni. -
kd
aktív tag
hali valaki nyomott má tesztet szandra 2005-el ? nekem 2500+batonon van@3200
gondoltam meg nézem mit tud az a64 el szembem : kicsit csodálkoztam kb a64 3500+ közeliti alulról. valaki meg nézhetné,akinek van a közelében hasonló konfig. akko ez a régi izé nem is olyan kaki még?JAJA DE MI HAJCSA
-
LuzZzer
tag
válasz tjhooker464 #3325 üzenetére
hát sajna az, szerintem év elején beújítok 1 6800GS-t ha ocscsó lesz, és be lehet kapcsolni a +4pipelinet, vagy 1 7800GT-t 70k ért(újat). De ez még a jövő zenéje!
Az élet szép, a világ rossz!
-
Eagl3_
csendes tag
Szevasztok! Sry ha nem jó helyen kérdezem
Szal az lenne a kérdésem, hogy van egy Asus a8n-sli deluxe alaplapom 3200+ (venice) procival. Nem probléma, hogy az egyik ramon KINGMAX a másik pedig KINGSTON? Ígyis rendesen kezeli dualba a kettőt? Előre is thx! -
Eagl3_
csendes tag
Jelenleg nincs PCI-os videókarim... majd hétfőn kipróbálom. Nem nagyon akarom tuningolni, nemlátom sok értelmét, főleg amire én használom. A lényeg hogy pörögjön.
-
nfsu17
veterán
Elég a cpu-nak (adatoknál), hogy csak a proci hűtője ([link]) 2600-as forulaton megy?
Hőmérséklet ilyenkor Everest szerint (nem tom ez mennyire megbízható) 30-31 fok.
Játék alatt sem megy 40 fok fölé.
Az a baj, hogy nem akarom ezeket az értékeket elhinni.
Chieftec jó nagy ház, hátul 12 cm-es venti szívja ki, bal oldalt 8 cm-es venti nyomja be a levegőt.
[Szerkesztve] -
Atom
aktív tag
Egy ujabb kerdes. Miert lehet az, hogy nem kepes a gep bebootolni 3-as HT szorzoval. Kiakad az ide eszközök csekkolasa elött. 4-el tökeletes, de amint 3-ra visszaveszem annyi.
Konfig: Már nincs
-
vfeco
aktív tag
Köszönöm segítségetek! Ha jól értem akkor rakjam fel a szokványosan használt 32 bites XP-t. Ezzel nem veszít a proci a sebességéből? Alaplapból pedig megfogadom: MSI vagy ASUS és Nforce4 Ultra vagy SLI chipset Ready! Jah és mégvalami: Radeon 9600XT-n van egy Zalman ZM80D-HP cooler (Dual Headpipe passzív, természetesen ha rámegy 6600GT-re, akkor veszek hozzá ventit mert azt mondják kell). Szóval a fent említett VGA cooler rámegy-e a 6600GT-re? Köszi a válaszokat.
-
törölt tag
hi
10*260 HT4* ram333(435mhz) P rating :3912 alapfeszen is stabil
2600mhz felett win még bejön de pár perc után újraindul feszemeléssel is (1,5v)
probáltam 8*330 Ht3* ram 266(440) p rating:3966
9*290(valamiért 292 lesz a win alatt cpuz-ben) ht3* ram266(376) p rating:3942 -
tjhooker464
őstag
Hanem akarsz SLI t akkor fölösleges az SLI s lap elég az Ultrs mert ugyan azt tudja. A 6600gt topicban biztos tudnak válaszolni a másik kérdésedre. Bár szerintem nem megy rá inkább ad el és vegyél rá AC nv silencert vagy VF700 at.
-
Zémann
tag
Sziasztok,
nem nagyon találtam gépajánlós topikot,de mivel AMD64-ről lesz szó ezért Ti fogjátok tudni a legjobban a választ.
A cégemtől kapok egy pc-t,viszonylag szabad kezet kaptam a kiválasztásában csak az érték határ van meghatározva ami kb.250.000.-
Ennek a gépnek a kiválasztásában kérném a segítségeteket.
Amire gondoltam eddig:
AMD A64 3200-3500Mhz
Valamilyen 6800GT-s kártya
2db válogatott 512Mb-s mem.persze a DDR2-ből(500-667?)
Valamilyen jó ház+táp kombo.
Kb.ennyi amire gondoltam csak hát ez elég kevés.
Kérlek segítsetek nekem a cuccok összeválogatásában.Ezért előre is .
A procinál melyiket érdemesebb megvenni a 3.2 vagy a 3.8-ast?
Előre is köszi
Zé.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
LeslieG Jr.
őstag
Szia!
Mielöbb szögezzük le hogy ha AMD64-es konfigot szeretnél összerakni akkor a DDR2-őt el kell felejteni. Az csak Intelnél van. Ebbe a konfigba csak DDR400-as ramot vagy úgymond ''tuningramokat'' tudsz belerakni.
Amit a tapasztalataim diktálnak leírom hogy én miket raknék ebbe a gépbe bele
Alaplap: Mindenképp valami márkás lap legyen(ABIT, ASUS, MSI) Én egy ABIT AN8 ULTRA lapot ajánlok(nekem per pillanat ilyen van és meg vagyok vele elégedve, de ezt mástól is megkérdezheted hogy akinek van ilyen lapja ő hogyan vélekedik róla)
Proci: Ha a keret engedi akkor a nagyobbat(AMD 3200+ Venice magosak vagy nagyobb ezek már elég jól muzsikálnak
Memória: 2x512MB jó választás(Ebből is érdemesebb márkás ramokat venni) mint például: GEIL, TwinX-család (nekem 2x512MB Dual kit GEIL ramjaim vannak és nagyon jól muzsikálnak)
Videókártya: A 6800GT PCI-E elég jó ebből is inkább (Gigabyte, MSI, ASUS) márkákat nézegesd
Vinyó: Egy 200GB-os Hitachi SATA már elég lesz(egy darabig)
Táp: Egy 420W-os Dual ventis Chiftec tápnál ne add alább(FSP, Chiftec) ehez elég baráti áron hozzá lehet jutni
Ház: Mindeképp jól szellőző házat vegyél amibe lehet rakni minimum 2ventit, ezt neked kell kiválasztani hogy mi tetszik
DVD-író: Ebből Pioneer, vagy NEC tipusú (nekem LG4183B-m van soka azt mondják hogy szar, meg trágya de nekem eddig tökéletesen megírt mindenféle DVD-t és CD-t minden hiba nélkül)
Ha még valamire kiváncsi vagy szivesen válaszolok
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Atom
aktív tag
válasz tjhooker464 #3337 üzenetére
A baj az, hogy az enyemnel csak egy frisebb bios van, es ha azt hasznalom a windows 5ször lasabban bootol. Szal szivas van
Konfig: Már nincs
-
Zémann
tag
válasz LeslieG Jr. #3340 üzenetére
Szia,
a Ram ok,közben utána olvastam,hogy b@romságot írtam
A többin elgondolkozom és persze megnézegetem a teszteket.
A lényeg a lényeg,hogy ne kelljen 2 éven belül lecserélni a gépet.Jól lehessen később húzni és viszonylag halk legyen.
A válaszodat köszi,ezen már el tudok indulni.
Zé.Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
LeslieG Jr.
őstag
Szivesen
Ha ilyen gépen gondolkodsz akkor nem kell 2éven belül lecserélni a gépet és még tuningolni is tudod.CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Felhasznalo9
tag
Hellosztok!
Van 1 asus k8n alaplapom s754 benne 1 a64 3000+-os proci, meg 1 asus 6600gt.
a kovetkezo a helyzet, procim 2 helyett 2.35-on megy (auto a tobbi beallitas) vga-m pedig 500/900 helyett 545/990. kerdesem az hogy mennyi + fogyasztast jelent ez? tapom chieftech 420 W-os.
azutan, frissitettem a biosat, letoltottem az ujjab biost es asus progijaval frissitettem. Aztan azota csak 333mhz-esnek latja a memoriat a kocsogje. (frissites alatt is huzva volt). barmit teszek nemtudom 400mhzre visszallitani. pls help. -
MyKonzerv
senior tag
válasz Felhasznalo9 #3345 üzenetére
1.amíg nem emelsz feszt, addig nincs plusz fogyasztás
2.tedd vissz a régi biost...a biosfrissítéssel semmi xtra lóerő nem fog jönni neked....Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
Atom
aktív tag
Van vki akinek GB K8N Ultra-9lapja van, es F7-es biost hasznal? Nekem vmiert ennel a biosnal iszonyat lassan bootol a windows (orakig nezem a bootsreent), F6-al meg nem tudok 3x-os HT-t hasznalni.
Van vkinek ötlete? Downgradelni nem akarom a biost.Konfig: Már nincs
-
törölt tag
Alapvetően ugyan azt tudom mondani, mint LeslieG Jr., az LG ODD-ket én sem ajánlom, az utóbbi időben ritka a jó példány belőlük. AN8 Ultra rulez !
Egy észrevétel: az AMD nem a GHz értékeket tünteti fel a processzorain, hanem egy viszonyszámot, aminek a végén van egy ''+'' jel. (Kivéve az FX és Opteron széria, de ez téged nem fenyeget.) A jó húzhatóság es az alapból nagy órajel némileg ellentmond egymásnak, manapság már a 2400MHz-nek is örülni kell. Ebből a szempontból el kell döntened valamit: veszel egy alacsony órajelű procit (3200+) és vagy tudod húzni vagy nem, vagy veszel egy alapból magas órajelűt, ami viszont biztosan hozza az adott órajelet és esetleg még tuningolni is tudod. Esetleg vehetsz betesztelt procit drágábban. Énazt javaslom, hogy a proci kiválasztását hagyd a végére, amennyit a keret enged olyat vegyél. Hangkártyára nem feltétlenül kell költened, az AN8 Ultra AudioMax 7.1-e egészen jó. Ha pedig audiofil vagy úgysem PC-ről fogsz tömörített zenét hallgatni!
Hogy mi a csendes az ízlés kérdése, szerintem a gyári hűtő 3200/min fordulat mellett sem hangos, egy 90nm-es procit pedig még 2500/min környékén is jól lehűt (nekem 130nm-es van, 3200/min az alap, full terhelésen felmegy 4000/min környékére (ott sincs nagyobb hangja) és a proci max 55 fokos) A ventilátorát nyugodtan leszabályozhatod, ha kell neki a többlet fordulat úgyis fentebb veszi (szenzoros).
A jól szellőző háznál kezdődik a csendes PC, egy Chieftec Bravo jó alap.
Atom: Ez van, a GB BIOS fejlesztői pancserek.
[Szerkesztve] -
Felhasznalo9
tag
válasz MyKonzerv #3346 üzenetére
Jaja megcsinaltam midnent kozbe 1 erdekes dolgot eszrevettem.
Adott az alaplapon az 1. 2. 3. memoria modul.
Ha csak ` memoriat rakok bele 400mhz-en emgy, ha 2-ot (1. es 2.-ba) akkor mar 333 mhzen megy, ha a 2. es 3.-ba rakom a memoriakat mar cska 200 mhzen emgy.
(2x512 mb memoria)
OFF: Olyan szoveget, mitn pl.: MyKonzerv-nel van ''Ez egy értelmes szó, műtorgy...Benne van a szótárban.'', hogy lehet irni? Vagy cska siman szovegkent beirom ide? -
tjhooker464
őstag
válasz LeslieG Jr. #3340 üzenetére
DVD hez annyit, hogy a Pioneer írók NEC belsővel készülnek tehát teljesen mindegy melyiket veszed. Az MSI lapjain elvileg SBLive! hangkari van.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest