- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
-=V3rthil=-
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy véleményetek szerint elég lenne egy egy Codegen 350W-os táp az alábbi konfighoz (még csak terv:) ) :
2500+ Barton, Radeon 9800, 512mb DDR 333, 2 db vinyó (40 + 120 Gb), DVD, CD RW. Nagyjából ez a lényeg. Ezen kívül mennyit ér a belső védő-áramkör, amit kb 2-3e Ft-ért láttam? Előre is kösz.
Ja, és ha valaki ehhez a konfighoz viszonylag jó házat (táppal együtt) sulinettel,akkor légyszi linkeljétek be, hogy hol, vagy írjátok csak le v ilyesmi!
Előre is thnx!!!hey-ho-let's-go
-
AttackR
tag
Én konfigom: Radeon 9100 128mb, 40gb mastor, 512mb ram, 1 cd, egy író, 2400+
Ezt még lazán elviszi szal nem is erölködik a 300W-os codegenem. szeintem nyugodtan elég lesz hozzá! Jah és perceken belül jönnek majd az emberek és azt mondják: ne vegyél codegent vegyél inkább coolinkot meg stb., hülyeség! bár egy másfél év után már lassan lejár a megbízhatóságuk szal akkor már én is kofogom dobni! Ezt a tápot a codegen házakkal éri megvennni mert jó házakhoz adják de külön ne vegyél tényleg ilyet mert nem éri meg az árátTúl sok a jóból..... túl szép lehet!
-
engusz
veterán
válasz -=V3rthil=- #1 üzenetére
Nekem volt ilyen tápom. Igaz kevés ideig. Ezeket a cuccokat vitte el gond nélkül: [L]http://web.interware.hu/engusz/konfig.htm[/L]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
félisten
Nekem 300W-os Codegen volt, aztán amikor megpróbáltam felhúzni az 1700+-ot, akkor besült; de egyébként jól működött, pedig a ventit lelassítottam.
Aztán most 235W-os DTK viszi.:)while (!sleep) sheep++;
-
beeboy
addikt
szerintem is.
most egy 300w chieftech ami lazán elviszi (nálam) kb. 9 rongy nettóba.
egy codegen mennyi lehet? 5 ezer?
most egy ilyen konfigot ''kockáztatsz'' 4 ezer forinton? :(((Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
Cane
őstag
Nekem hasonló cuccokkal szállt el a codegen tápom. Vitte magával a 2 vinyót. Szóval én már megégettem magam vele. Amúgy pont hogy nem a coolink-ot hanem a enermax és a chieftec tápokat szokták itt favorizálni. Amúgy meg csekkold a 26 tápos PH! tesztet. Asszem a codegen le is kapcsolt egy kis terhelés miatt. Ettől függetlenül nem rosszak, de nem mindegy mire használod.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
beeboy
addikt
szvsz. nem hülyeség, mert ha veszel az #1-ben említett védőáramkört akkor már majdnem ugyanott vagy, másrészt TÉNYLEG nem nagy az árkülönbség.
és ez biztos leadja a 300 wattot.
nekem is halt be 250 wattos tápom, mikor athlon xp-re váltottam, pedig a gépem MOST sem fogyaszt 200 wattnál többet (bartom2500+radeon9700 persze húzva)
és ha elfüstöl a táp, sokra mész vele, ha garanciális - csak éppen minden ellszállt.Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
Legolas
senior tag
Ez már megint olyan topik kezd lenni, minthogy a Maxtor vinyók szarok.
Értsétek már meg, hogy itt is ugyanaz az eset van! Azért hallott mindenki rengeteg codegen táp elfüstöléséről, mert szinte mindenkinek az van. És ugye ha csak 100-ból 1 táp rossz, de 100 tápból 95 codegen, akkor persze, hogy majdnem minden elfüstölt táp Codegen!Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571
-
-
engusz
veterán
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Elsőre nehéz! Előtte nem árt megnézni párszor a gyártó oldalán lévő flash animációt az összeszerelésről... :P
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
LukE
veterán
egy ilyen konfig mellett megéri szerinted mókázni 2-3kHuf-on? 5-6000+védőáramkör 2-3000. Összesen 7-9kHuf, és ennél egy 300-as Ct, 350-es Coolink pár ezerrel drágább, és ott nem a védőáramkör csapja le a tápot, ha valami baj van.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
greenface
aktív tag
1. Ha házzal együtt veszed a tápot, akkor védőáramkörrel használhatod a Codegen-t, nem egy csúcs, de azért nem is vargánya... Viszont 'extreme overclocking not supported'!
2. Ha külön veszel tápot, akkor tényleg érdemes pár eFt-al többet kiadni egy igazán jó tápért.
Különben tényleg a nagyszámú eladás miatt tűnik soknak a Codegen-ek meghibásodása. Szinte minden gépbe ezt raknak az utóbbi 1-2 évben...''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
GuMipOkE
senior tag
Nem régen vettem egy Codegen 350W-os tápot. 1db 12cm-es venti van az aljában. Tök csöndes, és eddig nem volt vele gond. Remélem nem is lesz. :F
-
-=V3rthil=-
őstag
Először is thnx a hozzászólásokat!
Azért gondoltam Codegenre, mert a legtöbb helyen ezt lehet kapni... Az ára sulinettel 15eHUF, ami télleg nem sok. Nem tudom,hol kaphatnék rendes házat rendes táppal nem túl drágán lehetőleg sulinettel... Mert nem elég tápot vennem, ház is kéne:(... Körülnézek még pár helyen...hey-ho-let's-go
-
-=V3rthil=-
őstag
Most látom, hogy kékhaléknál (senki nem tudja, mire gondolok ugyebár:t ) 10e bruttó a Coolink 350W-os táp. Azt mondjátok, hogy az elvinné gond nélkül a fent említett konfigot? Azt raknám bele akkor a 9011-es Codegen házba... Így még árban is teljesen ok a dolog. De ha valaki tudna nekem olyan 25-30ért (max) mondani olyan házat táppal, ami ok, annak nagyon örülnék!
hey-ho-let's-go
-
Plumpy
aktív tag
Chieftec DX01
Plumpy - A kultúrbölény
-
Cane
őstag
válasz -=V3rthil=- #23 üzenetére
Én 350W-nál nagyobbat vennék. Nem azért mert nem bízok ebben a tápban, hanem azért hogy a táp ne erőlködjön mondjuk folyamatosan 80%-on, ne melegedjen és ne legyen hangos (felpörgött) a venti. Az a helyzet hogy viszonylag sok a hardver a gépben, és mondjuk egy 9800-as sem eszik keveset...
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
engusz
veterán
válasz Alvin_ti4200 #20 üzenetére
De benne van. Csak animáció formájában sokkal egyszerűbb. Elrontani nem lehet semmit. Maximum azt, hogy a másik blokkot rakod fel. Mert 2 van. Majd reggel megírom, hogy melyik van fent nekem, a kisebbik vagy a nagyobbik.
-
-=V3rthil=-
őstag
Na, körvonalazódik a dolog, most ott tartok, hogy Morex (plexis) ház 8eFt+Chieftec HPC-360 táp 13eFt. Ez így korrekt szerintetek? Ugyan nem sulinet, de annyi baj legyen...
hey-ho-let's-go
-
engusz
veterán
válasz -=V3rthil=- #28 üzenetére
Én inkább Enermax tápot raknék bele. De így is jó lesz...
-
Grafman
aktív tag
Ja-ja. Mondjuk egy Enermax AX-VE 465 (G)-t.
(G) verzió ami annyiban tér el a (W)-től, hogy csak EU szabványos 220-ról kaphatja a kakaót, a W-s pedig elvileg univerzális.
Bár én a W-nak jobban örűltem volna mert az 'dizájnos' sötét kék színben pompázik.
Hehe, remélem ez érdekelt is valakit....:DDFIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
zsoltee10
addikt
válasz -=V3rthil=- #23 üzenetére
Aopen h700b 350-es táppal 30 körül van.
-
engusz
veterán
13-ért már van 300-s Enermax. Csak meg kell nézni a táptesztet és kiderül, hogy brutkó egy táp. A két ventilátor miatt pedig felborítja a házban uralkodó hőmérsékeleteket. Perszer jó irányba!
-
JiM
tag
Én Codegent már akkor sem vennék, ha fizetnének érte...ott tartok a 300-assal, hogy +1 vinyó esetén már ingadozik a fesz, azzal együtt a vinyó hangja is... :(((
Egyébként tudom 350-esről van szó, azért ez jelenthet valamit:
''A Codegen tápokkal szerelt házak - a beszerelt 300 wattos egység sajnos nem felel meg az Intel és az AMD által felállított legújabb követelményeknek, így igazából csak Pentium III (és ennek megfelelő) rendszerekhez ajánlott''
Szerintem a 350W-os még a 300-at sem tudja leadni, ahogy a 300W-os a ~240-et is kb...Sex, ice-cream and rock&roll! :)
-
beeboy
addikt
-
-=V3rthil=-
őstag
Gondoltam, leírom sorsomat most, hogy beteljesedett:)) ! Köszi, hogy lebeszéltetek a Codegenről, most jobban érzem magam ezzel:)) ...
hey-ho-let's-go
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- PlayStation 5 Pro teszt
- Microsoft Excel topic
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest