-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
finci17
csendes tag
Sziasztok!
Nightshadowtól szeretném kérdezni T hom-os IPTV-hez,szinte csak SD adás,sok sport milyen lcd tévét ajánl/egyáltalán ajánott-e?/Szívem szerint Panasonic 42ST50-et vennék de nagyon sokszor csak háttérzajként megy a jelenlegi,hagyományos,55 cm-es készülékünk és ugye azok a bizonyos csatornalogók...
Válaszodat előre is köszönöm!
-
razor322
csendes tag
Mélyen tisztelt, sokkal jobban hozzáértő kollégák!
LED TV vásárlás előtt állok, ehhez szeretnék segítséget kérni!
Samsungokat nézegetem, ES6100 szériát, de a lényeg hogy PC-vel szeretném összekötni, és fanatikus fps, akció gamer lévén szeretném kikérni a véleményeteket, mit érdemes vennem!
Esetleg van-e valakinek tapasztalata, hogy LED TV-n hogy jelennek meg a gyors mozgások? Gondolok itt válaszidő, mosódás?! A válaszotokat előre is köszönöm! -
nightshadow
veterán
válasz finci17 #1501 üzenetére
A Panasonic ST50 a legjobb ár/érték arányú plazma televízió. Ha csak a képminőséget nézzük, akkor veri a hasonlóárú LCD tévéket. Filmekhez, sportra ajánlott, de tévénézésnél hátránya, hogy oda kell figyelni az agresszív csatornalógókra (pl. RTL Klub). Az ilyet érdemes kizoomolni.
Ha háttér televíziózásra használod, akkor van egy olyan opció, hogy az általad beállított időintervallum után, ha nem kapcsolgatja senki a tévét, akkor automatikusan kikapcsol, de előtte megjelenik egy üzenet. Ha ekkor ül valaki a tévé előtt, s ezt az üzenetet le O.K.-za, akkor újra indul a visszaszámlálás. Ezt az időzítőt csak egyszer kell beállítani, így nincsen olyan, hogy elfelejted, s emiatt beég.
-
Hartez
csendes tag
Érdeklődni szeretnék, hogy a Samsung 40EH6030 és az LG 42LS570S közül, ha a Smart és 3D funkcióktól eltekintünk, akkor melyiknek jobb a képminősége? Mindegyik valós 100 Hz-es és azonos árkategóriájú készülék, ezért kérdezem. A 3D (6030) és a Smart (570) nekem nem fontos, ezért csak a valós 100 Hz-es képminőség versenyzik. Melyiket ajánlanátok?
Köszi!
-
Zoza24
senior tag
Érdeklődnék,hogy max 200k környékéig milyen tv-t ajánlanátok megvételre? 40 vagy 42 colos kategória érdekelne...
Köszi előre is!
Forza Italy!
-
Bacy85
csendes tag
Sziasztok!
Sziasztok!
LEd tv vásárlás előtt állok és hát minél többet olvasok a témáról, annál tanácstalanabb vagyok.
40 colos TV lenne számomra megfelelő és fontos a részletfizetés így EDIGITAL-nál nézelődtem főleg (náluk már több dolgot vettem, meg voltam velük elégedve.)Ami számomra fontos:
szép kép SD-ben és Hd ben. Nagyjából ennyi.Ha van hozzá smart vagy más egyéb az hab a tortán ,de nem fontos. 3d nem kell (meg hát amennyi a keret rá nem is lenne)
Egyenlőre DIGI-tv nél vagyunk így ha van benne DVB-c , akkor digitális műsorokat néznék.Amiket kinéztem 130- max140 -ig:
Sharp:
http://www.edigital.hu/LCD_televizio/Sharp_LC40LE540E_SMART_LED_Televizio-p326438.html
Samu:
Mi a véleményetek? Azt tudom hogy a Samu 5000-es egy alap típus , a Sharp érdekelne főleg. Milyen a képminősége? Mi a véleményetek róla?
Azt tudom ,hogy a menüje elég kaka meg a távirányító is Ezek megbocsátható hibák, ha különben a képe szép.
-
nightshadow
veterán
Amiket kinéztél, azok mind 50Hz-es vagy "kamu" 100Hz-es tévék. A MediaMarktban is van áruhitel s jelenleg 140k-ért kapható náluk a Samsung 40EH6030 [link].
[link] A 140k-ás ár a csereakcióban meghirdetett feltételek elfogadásával együtt érvényes: Hozza be, vagy házhoz szállítás esetén adja át 2013. január 2. és 13. között bármilyen megunt vagy nem szükséges, működő vagy működésképtelen elektromos készülékét, melyet beszámítunk a csereakcióban résztvevő bármely készülék fogyasztói árába!
[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Buta, de jó TV-t keresek hálószobába 32"-37" (2,6 méterről nézve).
Butát, mert asztali media player lesz hozzá és set top box.
Tehát csak az LCD kell. http://prohardver.hu/dl/s/n1.gifMit javasoltok?
Köszi
-
Dzsekó
addikt
válasz nightshadow #1509 üzenetére
~160-170 ezer környékére is lenne TV ajánlatod?
Én ezeket néztem ki:
LG 42LM620S
Philips 40PFL5007K
Panasonic TX-L37ET5
Panasonic TX-L42E5
Samsung UE-40EH6030
Samsung UE-40ES6100 -
Dzsekó
addikt
Másik kérdés, hogy máshova kéne 32"-37" TV.
200-250 ezerig mit tudsz ajánlani?
Mindkét méretből várok ajánlatot.
Köszi! -
nightshadow
veterán
~160-170 ezer környékére is lenne TV ajánlatod?
Én 40ES6100-re és 42LM620-ra redukálnám a választékot, attól függően, hogy a szemed az aktív vagy passzív 3D-ét preferálja-e.
Másik kérdés, hogy máshova kéne 32"-37" TV.
200-250 ezerig mit tudsz ajánlani?Őrültség kiadni ennyi pénzt ilyen kicsi tévékre. A 37”-es méret pedig a gyártók mostohagyereke. A Sony pl. nem is gyárt, a Samsung se, hanem külső beszállítótól veszi a panelt, ami képminőségben elmarad a Samsung paneltől, s azokat teszi a 37”-es tévéibe.
32ES6100 kb. 130k
32LM620 kb. 135k32ES6540 kb. 150k
32LM660 kb. 170k37LM620 kb.150k
37ES6100 kb. 163kHozzáteszem, hogy a fenti 32”-37”-ek közül szerintem egyik se ér annyit, mint amennyiért adják. Én pl. 100-110k-ért többet nem adnék egy 32”-es tévéért (lásd 32EH6030 kb. 108k). A 37”-sek áráért pedig már van 40”-es is.
-
nightshadow
veterán
-
Zoza24
senior tag
nagyon köszönöm a válaszodat,te melyiket választanád egyébként?
a 40ES6560-at nem ismerem nagyon,kettő közül melyik felhősödhet jobban?Forza Italy!
-
Dzsekó
addikt
válasz nightshadow #1513 üzenetére
Köszi a válaszod!
Ezek szerint LG és Samsungon kívül mást nem is érdemes venni?
Ismerős nagyon ajánlgatta a Sonyt, de azokat egyáltalán nem ismerem.
Illetve nekem most régi CRT Philipsem van, azzal meg vagyok elégedve.
LCD-be nem olyan jók?Ismerősnek kéne a nagyobb TV, de passzív 3D-s, úgyhogy oda szerintem 42LM620 lesz.
Magamnak gondoltam a 32-37"-osat. Sajnos nagyobb nem fér be oda, ahova tenném. 37"-os is már neccesen férne be. Pedig szívesen vennék 40-42"-osat, de ez van sajnos.
A 42LM620 tesztjénél láttam, hogy az még egy olcsósított változat, talán a 660-as redukált verziója, én meg egy fullos TV-t szeretnék hosszútávra. Ezért írtam magasabb árat, hogy ne az ár legyen a gát.
Megnéztem a Philips 37PFL6007K TV-jét, ez kerül 220-240-be, de nem tudom, hogy mit tud, milyen panel és 3D van benne, illetve, hogy érdemes-e megvenni. Az 37LM620 és a 32LM660-hoz képest mi a véleményed erről a Philipsről (vagy a 32"-os változatról 32PFL6007K)? -
lorinser
senior tag
"Ezek szerint LG és Samsungon kívül mást nem is érdemes venni?"
dehogynem! Az LG-n és a Samsungon kívül is van élet. Csak most ez a két márka folyik még a csapból is de ez nem azt jelenti, hogy a legjobbak is.Én az általad felsoroltakból a Philips 37PFL6007K-t venném. A 6000-es sorozat valódi 100 Hz-es, passzív 3D-s. Ugyan úgy van WIFI, Smart és csatlakoztatható vezeték nélküli billentyűzet. Az Ambilight 2 pedig végképp a Philips felé dönti a mérleget.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Dzsekó
addikt
válasz lorinser #1517 üzenetére
Azt már időközben láttam, hogy a Philips is passzív 3D-s. Sajnos az Ambilight ebben a szobában nem igazán érvényesül, mert egy fa szekrénybe lenne helyezve (ezért nem fér be nagyobb, most is egy 63cm-es crt tv van ott). Továbbá az is hátrány, hogy hátra tették a tv bekapcs gombját. Tudom, így szebb a tv eleje, de be kéne préselnem a kezem a szekrény oldalfala mellett, ha ki akarnám kapcsolni a tv-t. Az LG-nek meg elől vannak a kezelőszervei, ha jól láttam.
Ezt a "valódi" 100Hz-et már láttam több helyen, de nem igazán tudom, hogy miben különbözik a "nem valódi"-tól. Most vagy 100Hz-es egy tv vagy nem. De gondolom a 37LM620 és 32LM660 is valódi 100Hz-esek. Javíts ki, ha tévednék!Viszont a hálóba lehet, hogy beteszek egy ilyen 32"-os Ambilight-os cuccost a közeljövőben, mert ott kisszekrényen van a kis tv és mögötte fehér fal van, továbbá könnyedén ki tudom kapcsolni a tv-t, mert van hely.
Mégegy dologra kíváncsi volnék. Milyen a Philips médiatámogatása? Értem én ez alatt az MKV, TS stb. szabványokat. Sajnos Philipsről nem nagyon találtam tesztet.
Mégegy kérdés! LG-nél mit tud ez a mozgásérzékelős távirányító?
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
150e forintért szeretnék venni egy TV-t. Főleg filmeket néznék rajta (ha lehet, FullHD-t), illetve konzolról játszanék vele. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen árban mit lenne érdemes venni? Méretben szeretném, ha legalább 42"os lenne.
Előre is köszi
-
nightshadow
veterán
Ezek szerint LG és Samsungon kívül mást nem is érdemes venni?
Ismerős nagyon ajánlgatta a Sonyt, de azokat egyáltalán nem ismerem.Nálam a Sony van az első helyen, annyira, hogyha most kellene tévét vennem, akkor én a Sony HX750-et venném, de ez nem fér bele az általad 160-170k-ás keretbe, így ezért nem is ajánlottam. A 32HX750 meg 185k körül van, ami egy vicc. Az ez alatti Sony az EX650, ami már "kamu" 100Hz-es, azt nem érdemes megvenni, mert annak az árából már kapsz valódi 100Hz-es Samsungot vagy LG-t.
Illetve nekem most régi CRT Philipsem van, azzal meg vagyok elégedve.
LCD-be nem olyan jók?A szakik azt mondják, hogy Philipset 6007-től érdemes venni, amiből a 42”-es 230k körül van. Én ennyi pénzért már fent említett Sony-t venném. Nekem speciel nem jön be a Philipsek menüje és az Ambilight se. Ez a hír se bizalomgerjesztő számomra: [link] Ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lenne jó vétel.
Magamnak gondoltam a 32-37"-osat.
A 42LM620 tesztjénél láttam, hogy az még egy olcsósított változat, talán a 660-as redukált verziója, én meg egy fullos TV-t szeretnék hosszútávra. Ezért írtam magasabb árat, hogy ne az ár legyen a gát.LM660 nem létezik 37”-esben, a 32”-es pedig 170k körül van. Számomra ez egy csillagászati ár egy 32”-es tévéért.
Megnéztem a Philips 37PFL6007K TV-jét, ez kerül 220-240-be, de nem tudom, hogy mit tud, milyen panel és 3D van benne, illetve, hogy érdemes-e megvenni.
Megint csak az ára tudok hivatkozni, hogy szerintem egyszerűen nem ér annyit az a tévé, mint amennyiért adják.
-
lorinser
senior tag
válasz nightshadow #1523 üzenetére
Az, hogy eladták a kínaiaknak semmit nem jelent. A Volvo is a kínaiaké és köszöni jól van. Ez nem aggaszt pl.? Ráadásul maga a Sony sem áll túl fényesen.
[ Szerkesztve ]
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Dzsekó
addikt
válasz nightshadow #1523 üzenetére
Köszi a választ!
Ismerősömnek úgy néz ki letisztult a dolog 42LM620S lesz, ez még épp benne van a 160-170-es keretben.
Mivel nem olyan jó a szeme, ezért külön jó pont, hogy ez már 42" és nem 40" meg 37".Nálam még képlékeny a dolog. Tulajdonképpen én úgy vagyok vele, hogy inkább áldozok rá több pénzt, mint hogy évekig használjak egy olyan tv-t, ami tele van idegesítő hibákkal, illetve le van butítva, ezért olyan dolgok nem mennek rajta, amit szívesen használnék. Nem 2 évre venném a tv-t.
Végül valószínű 32" lesz, a 37" már túl nagy méretű és ahogy néztem a tv-k többségét már hátul kell kikapcsolni, amihez L alakban be kell tudnom nyúlni. Oké, hogy távirányítóval standby-ba lehet kapcsolni, de én szeretem áramtalanítani a dolgokat ha máskor nem, akkor nyaraláskor mindenképp.
De ha lehet, akkor olyan tv-t választok, aminek elől van a kezelőszerve. Sajnos a 660-as LG-nél hátul van, de a 620-nál még elől. Viszont a Sony 32HX750-nél ha jól láttam szintén elől van a kezelőszerv (legalábbis a bekapcs gomb, ami elegendő).
Az ára tényleg húzós, még a Philips 32PFL6007K is "csak" 165 körül van.
Tudsz abban segíteni, hogy mitől jobb a Sony a többinél? Mivel tud többet? Mert ha láthatóan szebb a képe, vagy tud extra szolgáltatásokat, lejátssza rendesen a videóformátumokat és feliratokat, akkor akár még hajlandó lennék ennyit adni érte. Megérné a felárat, ha cserébe nem bosszankodnék annyit.Philips akvizíció ahogy nézem elég régen végbement, mivel nem dőlt be a dolog, így úgy néz ki tartós. Az meg hogy kínai a társcég, manapság már mindent ott gyártanak meg Koreában.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Picit más!
Arról van valami infója valakinek, hogy hogy lehet kinyerni a TV-ből a mindigtv-s kódkártyás adásokat koax kábelre?
Tehát, bemegy a koax kábel a tv-be, a tv-ben lévő conexant kódkártya és dvb-t tuner segítségével nézhető a fizetős mindigtv csatorna is. Ezt a jelet szeretném kinyerni a tv-ből koax kábelre, hogy mondjuk kivigyem a konyhai tv-re, ahol most csak a kódolatlanok foghatóak. Amint láttam a tv-knek van optikai kimenetük és scart kimenetük, de ebből nem tudom hogy lehetne koax kábelre alakítani a jelet, ha lehet egyáltalán. Tulajdonképpen jó lenne a scart is, de olyan hosszú scart kábel nincsen, ezért kéne átalakítani.
ogi88: Köszi a tesztet! Elolvasom!
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
Sejtettem, hogy erről van szó. Én ezt az áramtalanítás dolgot úgy oldottam meg, hogy vettem egy kapcsolós elosztót, és abba dugtam a tv. Na meg így a házimozi erősítőt, blurayt stb. Így egyszerre megy a kikapcs. Amúgy tényleg csak akkor van értelme ha elutazol, hétköznap nincs, csak parasztvakítás, pedig elég nagy zöldike vagyok.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
sesshou
senior tag
100 alatt van vállalható tv? 80centi felett?
-
Jovanny2
őstag
Tádááám. Én is nagyon szeretek spórolni, de 0,3W standby az azért egy pattanás a muslinca valagán. Távirányítós elosztóim vannak, de az az igazság, hogy a 0,3W miatt még annak a gombját sem nyomnám meg, mert azzal több kalóriát égetnék el.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Mennyire éri meg belső médialejátszós TV-t venni?
Egy közepes tudású céleszköz (pl. ASUS O!Play Media Plus v. wd live streaming)
már 30 000 HUF körül kapható. És az céleszköz.32 "-ban gondolkodom.
Lehet, tudni, hogy milyen media proce van az LG vagy a Samsung TV-kben?
Köszi.
-
WinZol
aktív tag
válasz nightshadow #1514 üzenetére
Buta, de jó TV-t keresek hálószobába 32"-37" (2,6 méterről nézve).
2,6m-re bőven kell a 40"-es, sőt a 46"-os se nagy ilyen távra. Érdemes valós 100Hz-es tévét venni, viszont ezek már szinte kivétel nélkül 3D-sek is egyben. Egyébként keretet nem írtál.
Mint említettem hálóba lenne általában lefekvés utáni levezető TV nézésre.
Tehát még véletlenül sem akarok 3D-s szemüveget felvenni.Persze még mindig nem tisztult el.hogy hogyan járok jobban:
1. Buta TV + Media player + Set top box
2. Okosabb TV + set top boxHogy árban: Minél olcsóbb, de használható páros!!
(LG a preferált mert már van egy LS660-am a nappaliba)Köszi
WinZol
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz sesshou #1542 üzenetére
Mivel játékra is kell a tévé, ezért az EH6030 felejtős a magas input lag miatt.
nem tudom mi a nem igazi és az igazi között a külömbség.
A valódi 100Hz-es elektronikája egy képkockát számol ki két meglévő képkocka közé, míg a "kamu" 100Hz-es csak egy fekete képkockát iktat be.
[ Szerkesztve ]
-
sesshou
senior tag
válasz nightshadow #1543 üzenetére
Világos Köszönöm.
Ahogy néztem az UE szériás samuk mind elég input lagosak -
sesshou
senior tag
válasz nightshadow #1543 üzenetére
LG 42LS3400 róla mi a vélemény?
-
sesshou
senior tag
válasz nightshadow #1549 üzenetére
Hát ez szomorú ezesetben passzolom a valódi 100Hz. Inkább tudjak játszani rajta ha arra kerül a sor.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest