- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peetta14
tag
Sziasztok, olvasgatom, merítek ötleteket innen, de azért leírom a hátterem, hátha így kapok még tippeket.
6 éven keresztül örömmel hallgattam a sztereó láncom (MA BX6, NAD C356BEE, DACMAGIC, PC mint forrás), de időközben megszületett a kislányom, költöztünk, miegymás. Eladtam a teljes láncot, és inkább 2 aktív hangfalban gondolkozom most.
Mivel zenehallgatási szokásaink is erősen átalakultak, Flac-ről spotify-ra, így a hálózati, bluetooth lejátszás fontos szempont, de a TV-t, PC-t is szeretném továbbra is rákötni.
El kezdtem nézni az okosított aktív hangfalakat. Keret: 300k mindennel együtt.Vacilálásom oka a meghallgatás előtt, hogy a legjobb az lenne, ha lenne natív spotify/tidal vagy erre alkalmas eszközt is beszereznék a hangfalak mellé (mit?)
Kanto YU6
SVS Prime wireless - ez hálózatis 200k -> erről van tapasztalat itt? -
Chappy
tag
Sziasztok!
Eloszor is koszi minden topiktagnak (es a fejhallgatos topiknak is!) a segitseget. Jopar eve, itt kaptam nagyon jo tanacsokat "budget, de minosegi" eszkozok vasarlasara Most eljott az ido, az upgrade-re.
Most ami van (~6 eve): Asus Xonar U5 (haldoklik) + Genius 1250B. Egyebkent vegig meg voltam vele elegedve, az elejen a semmihez kepest iszonyuan nagy ugras volt
Elsosorban zene hallgatasra kellene (munka kozben, masik szobabol fozes kozben...), azon belul az elektronikus/disco (pl. Astronomia, Alan Walker, 90s) kellene, hogy jol szoljon (emellett Iron Maident es Ossiant szoktam hallgatni, de tudom, a ket stilus nagyon elut). DAC-nal kulsos egyseget preferalnek beepitett helyett (sok evre tervezek, a PC lehet laptopra cserelodik). Zenehallgatasra Windows 10 + TIDAL-t hasznalok.
A keret kb. 150 eFt (400 eur): 2.0 hangfal + DAC/hangkartya. Viszont egy olyan rendszert szeretnek, ami a kovetkezo 5-10 evre kiszolgal. Idom sajnos nem engedi, hogy sokat kiserletezgessek, ezert minden tippnek nagyon orulni fogok ! Hazimozira Samsung HW-Q90R van + NVIDIA Shield, azzal meg vagyunk elegedve, de zenere nem a legjobb (foleg, hogy nem elotte, hanem mellette van az iroasztalom).
Samsung HW-Q90R, Fontos, hogy szinben illjen az asztalhoz es hogy a nappali megbecsult, igyenyes eleme legyen (pl.: fekete/sotetbarna): [link] (bocsi a kupiert, homo fisz van)
Tovabbi szempont, hogy a DAC-ot fejhallgatoval hasznalnam a hangfal helyett. A fejhallgato jelenleg AKG K512, de mar nagyon rongyos (ha jol emlekszem 8 eves), de majd azt karacsonykor cserelek.
Elore is koszi a segitseget!
Udv.
-
ot93
senior tag
Tudna írni rövid véleményt az akinek van Microlab solo 16?
Nekem most solo 6c van, kb. 4 éve, azóta is teljesen elégedett vagyok vele. Pontosabban majdnem, mert van 1-2 hiányossága. Az egyik a Bluetooth, bár ezt megoldottam úgy, hogy kábelen rákötöttem egy bt vevőt. A másik, hogy igény esetén jó lenne rákötni egy mélynyomót. Igaz, magában is elég a mélye, de néha kedvem lenne egy kis szomszédzavarásra
Tulajdonképpen a solo 16 tudná mindegyik hiányosságot, de a solo 6c kinézete jobban bejön.De mit találtam, hát nem a solo 26-ot?
Ez ugyanolyan kinézetre mint a solo 6c, de tudja a bt és lfe-t is.
Ami nekem fura, hogy a 135W ellenére (solo 6c ugye 100W), ennek a hátulján nincs hűtőborda. Ez mennyire lehet probléma? A solo 6c bordája szokott melegedni, ha jól megvan járatva. Bár mondjuk már a 16-nak sincs bordája, pedig az ha jól tudom 180w-os...
Ha a hangzása mondjuk ugyanaz lenne, mint a solo 6c-nek, szinte biztos, hogy lecserélném a 26-ra, mert kinézetre pont ugyanaz, de tudja a (számomra) hiányosságait.[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Microlab Solo 16 vs Microlab Solo 6C || Sound & Frequency Response Comparison
Amíg a Solo 6C kiegyenlített, addig Solo 16 világosabb, több szubméllyel, tehát populárisabb hangja van. Ez a videó végén lévő frekvenciaátviteli grafikonon is látszik. De ami fontosabb, hogy a Solo 16-on vannak digitális bemenetek meg BT is, ez tényleges előny. A karakter ízlés dolga, szerintem hangminőségre egykutya lehet a kettő, a Solo 16 csal a magaskiemeléssel, úgy csinál mintha kicsit jobb lenne.
Borda ne érdekeljen, mert erősítőtől függ, hogy mennyire kell hűteni, a Solo 16 erősítője egyszerűen csak nem igényel komolyabb hűtést. Wattok is lényegtelenek, mivel egyrészt kamuérték, ha meg mégis igaz, akkor 100 watthoz képest a 180 watt is csak icipicit (alig +3 dB-lel) hangosabb (ugyanazokkal a hangszórókkal) max hangerőn.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
ot93
senior tag
válasz lezso6 #52710 üzenetére
Értem. Hát majd meglátom, kapható lesz-e a solo 26-os itthon. Meg remélem ezzel is csinál összehasonlítást az általad linkelt yt csatorna főleg, hogy egyelőre semmi tesztet nem találtam róla.
Egyébként a 6c-t sem szoktam nagyon 35-ös hangerő felé vinni, ritkán 45-50 aztán ennyi. Tehát a hangereje ennek is bőven megfelel, nem kell, hogy az következő nagyobb teljesítményt tudjon.CRF300L
-
Ja, azt kihagytam hogy Solo 6C-ről váltani szerintem tök felesleges.
Mélynyomót meg felejtsd el, sokkal több értelme van egy 8" stúdió monitornak, ahhoz nem kell mélynyomó meg hangminőségben egy másik világ. Mondjuk árban is, a legolcsóbb M-Audio 8" is kb 132k.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
"135W ellenére (solo 6c ugye 100W), ennek a hátulján nincs hűtőborda. Ez mennyire lehet probléma? A solo 6c bordája szokott melegedni"
Mert biztosan digitális (D osztályú) végfok lehet benne, ahogy pl. már a régi Solo 9C-ben is, ami TDA8920C-t használ, szintén külön hűtőborda nélkül.
Ezek sokkal hatékonyabb erősítők, kevésbé melegednek, ezért nem kell akkora hűtés, elég a hátlap vastag fémlemeze amire belül föl vannak erősítve.
A hanga meg aztán vagy tetszik, vagy nem: nem feltétlenül mindenkinek jön be. -
Agyrák666
aktív tag
M-Audio Bx8 D2 nem tudjatok mennyit fogyaszt ,,keszenletben"? Ugy ertem, mikor be van kapcsolva, de nem szol rajta semmi. Erdemes ejszakankent kikapcsolni?
-
válasz Agyrák666 #52715 üzenetére
Azt nem tudom, de ezek az aktív stúdiók üresjáratban simán bekajálhatnak 20-30 wattot is (főleg AB-osztályú erősítővel). Ugyanígy DAC is zabálhat 10 wattokat. Pl egy pár Adam A7X 25 wattot kajál (D-osztály + AB-osztály "hibrid" erősítés), egy Lindy LDAC Pro meg 10 wattot, ezeket konkrétan lemértem.
Ha van rendes készenléti mód, abban 1 watt alatt szoktak enni. Pl a KRK hangfalaiban mind van ilyen, automatikusan készenlétibe állnak, ha nem kapnak jelet (asszem 30 percig). Ezt hallani is egy kattanással meg a KRK logó lámpája is elalszik ilyenkor. Ha újra jelet érzékel, bekapcsol (ha nem túl halk a jel). Az Eve-eknél meg nincs auto standby, csak ilyen gagyi kézi, de ennyi erővel rendesen ki is kapcsolhatnám.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Agyrák666 #52715 üzenetére
volt pont D2esem, olyan helyről jött, ahol sokáig nem volt kikapcsolva. semmi problémáját nem tapasztaltam.
hifiben szeretik nem kikapcsolni a cuccokat, mert úgy jobban szólnak, ill a kondiknak állitólag jobbat tesz a nonstop feltöltött üzem, mint a néha feltöltött, néha kisütött üzem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
nuke7
veterán
van ötletetek, hogy mitől recseghet random néha a hangfalból kijövő hang..?
Ha nem csinálok semmit, elmúlik, de rohadt idegesitő tud lenni... azóta van mióta az új ramokat ki kellett szednem, és lehet, hogy másik portra csatlakoztattam a Behringer UM2-t... lehet különbség USB port miatt..?https://youtube.com/user/nuke7
-
MODERÁTOR
Láma kérdés lehet, de az előfordulhat, hogy a szoba sarkaihoz közeledve a mélyeket egyre jobban hallom?
(Microlab Solo 6C, de szerintem ez mindegyikkel így van/lehet.)[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Viktor77
titán
válasz Viktor0610 #52719 üzenetére
Ez még az 1250B-nél is így van. Közvetlenül elötte ülve néha kevésnek érzem, de ahogy beállok a szoba másik két sarkába, sokkal szebben, mélyebben szól.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
válasz Viktor0610 #52719 üzenetére
Persze. Pont ugyanez a hatás van, ha a hangfalakat teszed közel a falhoz. Ha pedig a szoba közepére állsz vagy oda teszed a hangfalat, akkor meg ponthogy kevesebb lesz a mély vagy szinte teljesen megszűnik.
Make Asia Great Again!
-
Cyberbeni
addikt
Sziasztok, a Genius SP-HF280 is ajánlott? Hasonló árban van, mint a HF160 és az adatlapja alapján jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz Cyberbeni #52722 üzenetére
nem hinnem hogy sokunknak lenne tapasztalata az "alja" kategoriaval.
minimum belepokent az SP1250 szokott lenni a legolcsobb ajanlott hangkelto. aztan kitudja, lehet valaki ramcafol.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
TGWH
őstag
Üdv.
Ez megéri? Mennyivel ad jobb hangot, mint a tv hangszórói? Vagy hasonló áron van ennél jobb is?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A TANNOY Reveal 802 hangfalakat hogy csatlakoztassam a tv-re? -
cooi11
senior tag
A Tannoy kábel TRS 6.3 nem balanced csatlakozó végű,
ami bemegy a Tascam US-2x2-be. -
thornadoj
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
-
Yodafon
senior tag
Tudja valaki hogy az Aquanál a 1250B az már a V2-es vagy még a régebbi verzió? Tehát már az előlapon lehet kikapcsolni vagy még a hátoldalán?
Ez: [link]I'm gangsta!
-
mr. bryan
tag
Sziasztok!
Van egy modecom eclipse 180-am a tv mellett.
Hogyan oldanatok meg, hogy egy gombnyomassal kikapcsolodjon a tv-vel egyutt?
Estenkent a baratnom szereti elfelejteni kikapcsolni a hangfalat, pedig a bekapcsolas valamiert megy neki
En a master-slave eloszton gondolkoztam, de nem tudom mennyire tesz nekik jot, ha mindig csak az aramot csapom le kikapcsolas helyett.Ugyanitt, kicsit keveslem a melyeket benne, gondolkozom egy bx8 d3-on, tv melle mennyire ajanljatok? Az is problema, hogy ezekhez nincs tavi se ki-be kapcsolni, minden este odasetalni es kezzel kikapcsolni pedig nem fogok
-
Picco
addikt
válasz mr. bryan #52738 üzenetére
erre en is ra akartam kerdezni mar parszor csak fogyatekkal elo vagyok es mindig elfelejtettem.
Ugyanez lenne az elkepzeles, a PC es a ket HS80m lenne rakotve, master-slave elrendezesben**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
ftt
tag
"Hogyan oldanatok meg, hogy egy gombnyomassal kikapcsolodjon a tv-vel egyutt?"
a legkönnyebben egy [ilyennel]
-
norba69
senior tag
Én egy ilyen készlettel oldom meg.
-
mr. bryan
tag
Koszi az otleteket. Es akkor se a tv-nek se a hangfalnak nem art, ha az aramot kapcsolom le?
-
Degeczi
nagyúr
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A Tannoy Reveal 802 hangfalakat közvetlen rá szabad dugni a TV-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest