- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diablo18
senior tag
válasz dokee78 #13400 üzenetére
Csak jó poén én szimplán azon nevetek mindenki ezt veszi már lassan,
Semmi bajom vele amire kell biztos megfelelő csak jönnék olvasni valami újat valami érdekeset, jót de mindig csak a genius
idáig 1-2 genius cuccom volt sorra égtek el mint a pelyva (persze nem ez a típus)
De gondolom ez tényleg jól sikerülhetett és 10 ezer körül best buy .
csak ha vehet az ember 18 ért 1 tök jó hangfalat miért pont ezt
jó tudom ahhoz 1 erősítő sem árt legalább 15 körül így persze drágábbnah meg ez a 2.0 2.1 es topik de olyan sok 2.0 2.1 van miért pont a genius =én valahogy akármennyi terméküket kipróbáltam sosem voltam elégedett
(ezért már a márka hallatán is rosszullét keringet)
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
-
harry
veterán
válasz Diablo18 #13401 üzenetére
Mert ár/érték arányt kell mérlegelni, nem azt nézni, mennyi másik típus van a piacon... Majd ha kijönnek a gyártók jobb cuccal, akkor majd ajánlott lehet az is.
És még egyszer, egy konkrét típusról van szó, nem általában márkáról. Ez igaz persze a többire is (pl. Edifier, bár ott több ajánlott típus is van).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Diablo18
senior tag
pl. Edifier, bár ott több ajánlott típus is van).
Nah igen akkor talán azért mert az jobb (még ha kevéssel drágább is) de most komolyan olyan igénytelenül néz ki ez a modell :S műanyag az egész meg az a kockás dizájn ,még ha a doboz fából is van.
De fából vaskarikát?[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz Diablo18 #13406 üzenetére
Akkor most megkérlek, hogy írj érthetőbben, és kevesebbet.
Azt látom, hogy 6-a óta fosod ide szót, de érdemi mondanivalód még nem volt a fikázáson kivül. Ezt játszod más topicokban is,és kezd betelni a pohár. Nem elöször szólok. Többet nem fogok.
Sőt, a "Szerkesztés" gombbal is barátkozz meg.
MOD: Nem azt mondtam, hogy fogd be. Ha van érdemi mondanivalód, érved, ellenérved, akkor azt írd le. De érthetőbben, és ne flame-elve.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Diablo18
senior tag
válasz Viktor77 #13408 üzenetére
Rendben akkor befogtam .
Mert látom megint a bann közeleg (a semmiért ,nah mondjuk az igaz fel zaklatom a népet és ez nem szép dolog) ok be van fejezve
De most akinek nem kenyere ne vegye magára alapon ,én csak élcelődtem ,meg a márkát fikáztam nem az embereket ezzel törvényt sértettem ?:S
(meg mint említettem volt pár termékem tőlük én azért haragszom csak mert nem volt az igazi lehet ez jó jobb )De már poénkodni sem lehet ? egyébként is a ganius nem vicces 1 kicsit sem ?
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Budapesten tudtok olyan boltot ahol a 1255A olcsó,azaz 10.000 Ft?
-
Diablo18
senior tag
Meg azt sem értem egyáltalán miért éri meg ezeket a kis hangfalakat venni?
tényleg mit tudnak ezek? nem a ganiusra gondolok
hanem pl kef és társai?
mert még 1 nagyon faja házimozi részeiként el tudom őket képzelni de hogy 1 magába 2 ilyen kis pici szóljon hát valahogy ez az én képzelő erőm meg haladja....
Bár igen ha helytakarékosságra megy az ember meg panel picsafüst falakkal akkor biztos okés ha jó helyre van téve állvánnyal
-
raziel01
veterán
válasz Diablo18 #13412 üzenetére
Mit nem lehet azon érteni, hogy nem mindenki akarja bömböltetni a zenét?
Kis lakásba ahol nem lehet hangoskodni oda bőven jó egy 10-15 ezret Genius is.
Nem szól annyira rosszul. Vagy egy otthonülős anyukának aki mondjuk éppen főz szerinted annak nem jó egy kisebb hangfalrendszer? Az átlag ember leszarja az apróságokat, csak szóljon valami viszonylag tisztán. Közép és magas hangokban pedig tiszták ezek.
Nekem a Logitech S220 is teljesen megfelel. -
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13350 üzenetére
Amúgy nekem van otthon egy sharp cddp900e hifim, ami lassan 10 éves, de még mindig 100%-os, igaz, mindig is csak két hangszóróval használtam.
Minek van jobb hangzása: ennek vagy a 1255a-nak?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Wind-Storm
őstag
Hi!
Gondolkozom már valami cheap hangrendszeren, mert jelenleg szinte semmilyenem sincs.
Régebben lehetett még kapni logitech X-230-at vagy micsodát... elég bestbuynak számított.
Lentebb linkelt valaki két modecom-ot is. Ezek összehasonlíthatók a 2.1-es ex logival?
Esetleg egy teszt van róluk, hogy mit tudnak? Frekvenciaátvitel.. stb.
Vagy ezeken kívül még mi a választék?
Tnx! -
harry
veterán
válasz Wind-Storm #13417 üzenetére
Lőj be egy árat, és nézd meg az első hozzászólást.
-
titán
válasz Diablo18 #13412 üzenetére
No, akkor kérlek:
400ezres hifi láncom mellett van egy 1255-öm is. Most akkor hülye vagyok? Szerintem nem. A 1255 egy olyan gépnél van ahol nem szoktam zenét hallgatni, de azért a youtube se f*s csipogókon szólaljon már meg. A legolcsóbban még hallgatható hangot pedig a 1255-ből lehet kapni.
Egyébként emellett van még pár másik rendszerem 15 és 200 között. Némelyiket használom, némelyiket nem. Volt pár rossz vételem 15 és 30 között, amikor 8-10 éve elkapott az idióta 2.1 marketing. A 1255 megeszi őket reggelire.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Zirowe
nagyúr
válasz schawo #13419 üzenetére
Az én hifim csak 300€ volt, igaz, 10éve, fentebb írtam a típúsát.
Szerinted érdemes lecserélnem egy 1255a-ra?
A hifi mellett szól, hogy nem az asztalon foglalná a helyet, hanem mögöttem van elhelyezve, míg a 1255a elém kerülne az asztalra, helyet elfoglalva.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
harry
veterán
válasz Zirowe #13420 üzenetére
Ha nincs gondod a hifivel, és praktikusabb is, miért cserélnél? Kétlem, hogy oly nagy értékű javulást hozna (ha lenne egyáltalán), hogy megérné a cserét. Írtuk már azt is, hogy ez nem csoda cucc, mégis csak 10k kategória, de annyiért remek.
-
Zirowe
nagyúr
Gondolok itt arra, hogy mégiscsak frissebb cucc+kisebb lenne a fogyasztás, nem?
Hifiben az a zavaró, hogy messze van és elromlott a távirányítója.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Ugyan nem éppen 2.0/2.1es hangfalat keresek, de talán tudtok segíteni. Van egy 2530p-m, aminek mondjuk úgy, "nem túl acélos" a hangzása. Ehhez keresek valami kisebb méretű, hordozásra is alkalmas (a táskámban van még hely egy kisebb méretű cuccnak), méretéhez képest elfogadható hangzást biztosító, max. 3-4k körüli hangszórót.
Előre is köszönöm a tippeket!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Zirowe
nagyúr
válasz schawo #13425 üzenetére
Mondjuk ez volt vele vilag eletemben a bajom, hogy nem 5.1, hanem 5.0, igy en mindigbis csak a ket fohangszoroval hasznaltam, jo par bulit megelt mar.
Amugy meg csak egy rca bemenete van.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Viktor77
titán
-
harry
veterán
válasz dokee78 #13427 üzenetére
Azzal, amit alapból adnak hozzá, mi a gond Egyik vége 2 RCA, ez megy a hangfalba, másik vége 3.5 zöld jack, ez meg nyilván a teló megfelelő kimenetébe. Vagy pc-be. Vagy egyéb. Vagy tán nem kaptál kábelt? Elképzelhető (bár meglepne), mivel a másik kettő (táp és hangfalak közötti kábel) rögzítve van, nem lecsatolható.
Ja vagy arra gondolsz, hogy a fent említett megy pc-re, és az előlapi csatlakozóra szeretnéd telót kötni? Akkor igen, egy 3.5 jack-jack kábel (apa-apa).
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Wind-Storm #13434 üzenetére
RCA hátul van,elől van Line in bemenet
-
Viktor77
titán
válasz Wind-Storm #13434 üzenetére
Figyuszolod az elején a Line-in bemenetet, ami jack?
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
dokee78
félisten
válasz Tothgera30 #13441 üzenetére
Köszi igazából nektek köszönhetem a választást.
Viszont a kék LED szerintem elég zavaró. -
harry
veterán
válasz dokee78 #13442 üzenetére
Ja azt én sem szeretem így velem szemben, de a szalag egy megoldás Vagy ha van kedved szétgányolni, beforraszthatsz másmilyent / nagyobb ellenállást elé. Esetleg filctollal pöttyints rá, bár fogalmam sincs, mennyire lesz esztétikus.
-
harry
veterán
válasz dokee78 #13445 üzenetére
Úgy tudom pár hétig tarthat kb. (gondolom ez is ilyen hasra ütött időintervallum, hiszen korántsem mindegy, naponta ki-mennyit használja), értelmes hangerőn. Magyarán eleinte ne üvöltsön, aztán idővel némileg majd változik a hangzás.
-
aszamóca
aktív tag
válasz dokee78 #13445 üzenetére
A bejáratása egy hangszórónak azt jelenti, hogy a mechanikai felfüggesztései a (központosító membrán, az impregnálástól, és membránperem) gyártáskor még kemények, és visszafogják a membrán lengéseit. Az un. bejáratás során, tulajdonképpen kilágyítjuk ezeket, ami által megváltoznak a mechanikai tulajdonságai. Szaknyelven a T/S paraméterei változnak meg a hangszórónak. Ezáltal máshogy fogja lesugározni a hangsugárzó a frekvenciákat. Egy mély hangszóró mélyebbre megy mint előtte. Lágyabb, kellemesebb mély hangokra számíthatunk. De ez csak hosszadalmas járódás (több száz óra) során kerül a végleges állapotba. Annyi igaz abból, hogy nem szabad a újonnan nagy hangerővel hallgatni, járatni, mert a membránmozgás a fenn említett merevség miatt kisebb, így a lengőtekercs hűtése is, ami szélsőséges esetben annak leégését is okozhatja. Tehát van értelme a bejáratásnak. ( Olcsóbb hangsugárzóknál azonban ez nem annyira triviális.) Elektronikák, vezetékek esetén erre már nem mernék megesküdni, mert semmilyen racionális érvet nem tudok ezek mellé felsorakoztatni.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hangfalat keresek 15-20eFt körül. 2.0 v 2.1 kellene, olyan ami nem zúg-búg kikapcsolt állapotban sem. Lehetőleg fa legyen, de ha műanyag az sem baj csak jó legyen és ne ezüst színű.
köszi
-
Tothgera30
Ármester
válasz dokee78 #13442 üzenetére
Ahogy PuMbA említette, ragaszd le, anno az előző 2000A-mnál úgy volt. Bár akkor is zavart, még leragasztva is, mert egészen átvilágította, és este láttam, így a mostaninál már el lett vágva a ledhez menő kábel, így nem világít. Esetleg cseréld ki a ledet egy gyengébbre, vagy egy ellenállást tegyél a lábához.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
harry
veterán
Sajnos pont rossz az ársáv... belépő szinten van 10-11k körül a Genius 1255a, amit sokan elégedetten használunk, és remek kis cucc, ez alá nem érdemes menni, de persze mégis csak egy alap szint.
Régebben volt 22-24k körül Edifier 2.0 szettek (lásd: első hsz), manapság ezek 28-30k körül vannak talán, én ennyit nem hiszem, hogy adnék értük, avagy nem hiszem, hogy ennyivel többet megérnek, mindenesetre nem rossz választás. Az ajánlott 2.1 rendszer is ilyen árban kezdődik.
Esetleg használtan nézelődhetsz.Szóval ha 30-ig nem szeretnél elmenni, ráadásul esetleg valami egyszerűbb szettről váltasz, és spórolni is szeretnél, akkor jó választás lehet az említett genius. Ha mindenképp komolyabbat szeretnél (bár ezt sem tudhatod, míg ki nem próbáltad), akkor viszont mélyebben zsebbe kell nyúlni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok