- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz checkpointe #249 üzenetére
Az akkor igaz volt, de a 2003. 39. hét után készült prociknál ez a módszer már nem működik, csináltak valamilyen minimáls változtatást a procikon és kiiktatták ezt a lehetőséget. Ezek a superlockos procik...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Boxer001
veterán
válasz paramparya #253 üzenetére
Hi! figy, a ramoknak nagyon árt, ha túrja őket az ember...?most nem a tunning ramokra gondolok, pl corsair. Pl az enyémekre. Mert amikor még nem tudtam, hogy a pci frekinél baj, ha 34 felett van, akkor próbáltam 440en is a memókat, ment a gép..., vagy hűtő rá, oszt jól van...?!
Ha nem leszek lusta, ma beviszem a cuccot...megnézetni...nem tetszik ez a hűtés dolog...
Most nyitott ablaknál 39 fokot mutat a cpuspeed, 1.8 volton a cucc, mert ha lejebb veszem, akkor nem is jön be a win. De hát ki tudja, hogy így is meddig bírja...de ha most elindítanám a farcry-t...kb fél pecig játszhatnék vele...
2300 mhzen most. Ja, az nem lehet, hogy a táp is gyenge ehhez? csak egy mezei 300asom van...
[Szerkesztve] -
checkpointe
csendes tag
Azt honnan tudhatom meg hogy mikor gyártották a bartonokat?Tavaly júniusban vettem vadi újan.
ASUS A7S333/MSI MX440/512/400/AMD1700+
-
paramparya
őstag
válasz checkpointe #255 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ''mikor gyártották a bartonokat'', de azt könnyű megtudni, hogy a tiédet mikor gyártották: rajta van a procin...
-
Boxer001
veterán
válasz paramparya #256 üzenetére
Hi! egyetlen reménységem a mobilosítás...akkor talán elmegy a cucc 2,2 ghzen, vagy annyin, mint neked...és talán 11es szorzóval a melegedés is megoldódna, mert elvileg a hűtőnek bírnia kéne...tudod...
-
Aloki
tag
válasz Boxer001 #258 üzenetére
Mielőtt elkezded kötögetni a lábakat, szerintem érdemes lenne meggyőződnöd arról, hogy érdemes-e egyáltalán tuningolni procidat.
Erről úgy győzödhetsz meg, ha a gyári órajelen elkezded csökkenteni a feszültségét, ha eljutsz olyan 1,55V környékére és stabilan megy a proci akkor érdemes energiát feccölni a mobilosításba.
Ez tapasztalat: múltkor 'mobilosított' a haverom egy 2500+-ast és 2Ghz környékén már nem is ment csak 1,75v-al.
mod: nemszóltam látom ment 2300Mhz-en
[Szerkesztve] -
gTWELVE
tag
válasz Boxer001 #254 üzenetére
Jah Szerintem nem ártana egy rendes táp! egy tuningolt proci kicsit többet fogyaszt 65-75W az alapfogyasztás tuningozva akár 100-120W-ot is fogyaszthat. HWSH forumon írtam, hogy jó tuninghoz nem árt egy rendes táp, mer mikor szar tápom volt everest-benézve a fesz ingadozott tök nagyokat kb 0,5Vokat le is föl is.. nah ugye ez nem túl jó,mert ha a proci stabilan menne mondjuk 1,8v akkor legalább 1,85re kell rakni, és kis töbletfesztől jobban melegszik a proci. Aztán lehurrogott az egyik arcz, hogy azt az alaplap állítja elő, nekem mind1, de amióta jó tápom van azóta a feszingadozás 0,2V tapasztalati úton megy nálam. 39°C ha a proci akkor tök jó. kritikus hőfok 60°C de cimbinél 2500+@3200+ elromlott a venti és 87fokos volt a proci.. ment és nem si fagyogatott bírják a meleget.
-
gTWELVE
tag
jah mobilbarcim 1,85v-n 2500mhz megy,léghűtés 55°C terhelve, sirály!
-
Markgx10
őstag
Sziasztok!
Hál' Istennek sikerült tegnap beszereznem egy fórumtársunktól egy nagyon tuning darabot. A sorozatszáma úgy kezdődik, hogy KQYHA... Alapfeszen 11*221-en (mivel lockos) azaz 2431MHz-en járattam tegnap 4 órán keresztül NFSU2, 3dMarkok stb. és így lett maxban, 51 fokos.
1,85V-on 235*11-ig (2585MHz) tudtam felvinni, csak nem valami tuning a hűtőm, ezért ez volt a max. Csináltam screenshotokat is csak nem tudok képet beszúrni, de mindegy is.
Üdv:
Márk -
Boxer001
veterán
válasz Markgx10 #262 üzenetére
Nem egy mobil 2500+ bartont vettél egy sráctól 24ért? tegnap én is érdeklődtem felőle...
Gratula hozzá! Én sztem elkezdek gyüjtögetni a majdani gépemre, az már tunning darab lesz, jól szét fogok nézni...
Ha jól visszább olvastok, hogy milyen problémáim merültek fel a mostani konfigommal...na mindegy...vicc az egész... Egyszer majd csak tudok én is normálisan tunningolni... -
Markgx10
őstag
válasz Boxer001 #263 üzenetére
Nem ez nem mobil, zoty314-től vettem. Ez kb. a 6-ik proci amit cserélgettem aaz utóbbi 8 hónapban, mindegyikre azt mondták, hogy nagyon király, de ez volt az első ami tényleg azt tudja amit vártam, sőt én láma vette már mobil bartonnak eladott sima bartont is stb. De ez már az én kínom Köszi:
Márk -
Vigneau
félisten
Én is várok egy mobilra, de lehet, egyszerűbb a réginél maradni. Az 1,75V-on viszi a 3200+-t. Ekkor 50C fölé nem megy terhelésnél, mindenesetre várom a nyarat, jobban, mint a gépem... Próbáltam lábösszekötést, rá se hederített... Végülis, örüljük annak, ami van...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Boxer001
veterán
1,75 v-on viszi a 3200+? Hát akkor te bőven jobban vagy mint én, mert nekem a via-s lapom nem engedi, hogy nagyon emelgessek, a pci freki vagy alapon, azaz 1917 mhzen normális, vagy 11,5x200on, amit már abszolút nem visz...max kurva hidegben, ha kinyitom az ablakot, akkor is 1,85 volton, és instabilan, már a 3dmark sem megy le rajta...szóval trágya az egész... Ja, és szuperlockos...kukába való...
-
Balinov
titán
válasz Boxer001 #268 üzenetére
Boxer, nem biztos,hogy qkába való az a proci! Igazán nem akarok okoskodónak tűnni,de add el,azt vegyél egy nf2-es lapot...lehet,hogy megfog táltosodni...
csak azér mondom,mert nincs értelme megmaradnod a via lap mellett, (powernow-val lófaßt se tudsz elérni,ha jóllátom)6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Balinov
titán
válasz Boxer001 #270 üzenetére
sex-es...hú...nem túl ildomos akkor azt elboltolni...ha tudsz,szánjál rá tizenegykét ezrest és vegyél itt a ph!-n egy jó kis nf2-es lapot...szerintem,most hogy már sokan váltottak a64-re van választék
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Boxer001
veterán
Hát...nem tudom, gondolkoztam én már minden megoldáson, mert igazán az zavar, hogy nem bírok tunningolni...
Mobilosításon is gondolkoztam, hátha bírni fogja legalább akkor a 11x200at, mert most 11.5ös a fix szorzó, meg az is lehet, hogy táp is kéne bele, mert egy noname 300wattos van, mondjuk alig van a gépbe valami cucc, csak a legszükségesebbek, szóval...na mindegy.
Még arra is gondoltam, hogy hagyom ezt a francba, még most veszek egy normálisabb kártyát, aztán el leszek ezzel egy darabig, addig gyüjtögetek, aztán a következő konfigom már jól húzható lesz...
Szóval nem tudom... -
Steven
addikt
lenne olyan kérdésem h tuningolni szeretnék méghozzá fsb-ét
van hozzá
abit nF7-em
merlin tuning bios csodám
2×512 500mhz a -data ramom
3000+
idáig amit tudok h. a procim a szorzót csipázza 2500mhz atom stabilan bírja
a legtöbb amit ki tudtam hozni fsbére ami stabil 225mhz 11 szorzó mellett
250fsb el is bekapcsol viszont memteszt 5 tesztjébe 98%mellett hibázik mint atom
240fsb ,230 fsb szint ugy csak 5 teszt 98% nál
mi lehet a gond alaplap nem bírja az fsbét vagy a proc???Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Steven
addikt
ki probáltam méghozzá igy , igy kezdtem alapból
260*8 al is bekapcsol de ugyan az mint 250nél
az 5 -ös teszt
de neeee ne legyen az alaplap nemakarok uj lapot venni áááá
Na jó ha lapot kéne vennem milyet vegyek ? vagy ez is lutri mint a proc... ?Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Steven
addikt
annyiért lehet engem is érdekelne ...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
fiffer
tag
Abit AN7-tel 436MHz FSB-vel stabil eddig,
2400MHz-en indul a proc, de fagy idle-be is. -
gTWELVE
tag
Figy! Ugyanezvan a barátnőmnek. neki is 500mhz memcsijei vannak.
Helyzet a következő.. az alaplap chipsete nem bírja a 250-s fsb-t
nem a memória hibázik, hanem a chipset. megoldás:
egy VDD mod-ot köll csinálni, egyszerűbb móccer grafitcerkás. tök működik meg minden. viszont egy rendes hűtőt kell rakni az északi hídra. és úgy moddold, hogy 2v többet ne kapjon a chipsetmajd ha olvasod megtudod hogy kell. ;) olyan szinten működik, hogy az 500as memcsi 520on se hibázik.. úgy csináltuk hogy 2v-t kapjon az északi híd.. kicsit meleg így is, meg a délin is egy régi alaplap északihídhűtője van. meg ugye az összes kis feszszabályzó le van hűtve. és így egyből stabil a rendszer.. ;) ez a chipset fesz mod.. és kicsit más dimenzióba helyezi a dolgokat. Egyébként most tesztelem a D27es moddolt biosokat. Merlin Mantarays, Tic-Tac.. meg valami d27_619R2 és egész jók az eredmények. idáig Mantarays vezeti a mezőnyt..ABIT-NF7D27-3DFire-1T néven van a neten. de laptol is függ mi a jobb neki. Bnőmnél pl tök más bios működött stabilan a D26osok közül mint nálam. szóval majd nála is végigteszteljük az összes D27est. Sok sikert a modhoz! Mindenképp csináld meg, mert vétek nem kihasználni az 500mhz memcsiket.. hihetetlenül gyorsabb lesz utána.. ;) hehe -
gTWELVE
tag
jah! Magas FSB-s tuningnál merlin idáig egyszer se teljesített jól.. most majd meglássuk milyen a d27-ese hátha optimalizált valamit a csávó..
ez a merlin féle d27 D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04 -ilyen néven találod meg a neten. állítolag tök jó,meg az előző d27_619R2 ez még jól teljesített magas fsbvel.. bár mondom én sajátomat 208x12-n tesztelem. ja és itt belinkeltem mit hol találsz.. nézd meg Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
g4dg3t
senior tag
válasz Boxer001 #275 üzenetére
visszaolvastam nagyjabol...egyetlen dolgot nem ellenoriztel le meg...a tapod nem egy bika fajta szal lehet hogy terheles alatt nem birja leadni a cpu-nak a megfelelo feszt...ez tuningnal sok esetben lehet az instabilitas oka. SpeedFan Bővebben: link nevu prgvel eleg jol lehet monitorozni a vcore ingadozasat. Probald ki.
Mas oteletem nekem sincs...ha nem a tap a gond akkor sajna mindenkepp lap v cpu csere kell a tovabbi tuninghoz. -
Boxer001
veterán
Asusprobe progival néztem most, prime95 torture test. 12 v-os értéknél vannak görbék az egyenesben...az 5 voltosnál jó sűrűn...
Bocsi, ha hülyeségeket írkálok, de nem vágom ezt a témát.
Amúgy a cucc teljesen alapon, feszkó is csak 1,65v-on...
Ja, és a rendszer kurvára meleg...
Gáz ez úgy ahogy van...kukába se nagyon való...
[Szerkesztve] -
Boxer001
veterán
Most már elég dombos a két érték....
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest