Hosszabb turbót kínál az új VAIO notebook

Az S sorozaton belül futottak be a 8. generációs Intel Core processzoros modellek.

Még 2014-ben a Sony-tól vásárolta vissza a notebookos márkanevet a Japan Industrial Partners, így a cég termékein már csak a VAIO névvel találkozhatunk. Az S sorozatba tartozó újdonság 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel kerül majd a boltokba. Bár konkrét információ nincs a panel típusáról, de az 1200 dolláros alapmodell árából kiindulva valószínűsíthető az IPS.


[+]

Az alapfelszereltség része az Intel Core i5-8250U processzor, a 8 GB-os LPDDR3-as rendszermemória, UHD Graphics 620-as IGP, illetve a 256 GB-os M.2-es SSD lesz. A notebook a klasszikus formatervet követi, de a mérlegen mindössze 1,1 kg-ot nyom, továbbá a magnéziumötvözetű házból egy pántos mechanizmus felemeli a háttérvilágítású billentyűzet hátulját, így téve kényelmesebbé a gépelést.


[+]

A gyártó nem volt szűkmarkú a csatlakozók terén még a 13 mm vékony kialakítása ellenére sem. Az Ethernet interfész biztosítja a hálózati hozzáférést, a D-Sub és a HDMI aljzatok a megjelenítőket várják, emellett még három USB 3.0 áll rendelkezésre, de egy SD-kártyaolvasó, és egy 3,5 mm-es jack csatlakozó is az összeállítás részét képezi.

A notebook különlegessége a TruePerformance technológia, ami lehetővé teszi, hogy a beépített processzor a normál időtartamnál többet töltsön el a turbó órajelen, így növelve a teljesítményt. Ehhez igazából csak jobb hűtést kell alkalmazni, tehát azért különösebb technikai bravúrról nincs szó, viszont felhasználói igény lehet rá.

Ha valaki maximalista, és hajlandó kiadni 2200 dollárt is, akkor kérhető Intel Core i7-8550U processzorral is a konfiguráció, ami mellé 16 GB memóriával és 1 TB SSD társulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VAIO

Hirdetés