Újfajta VIVE VR szemüvegen dolgozik a HTC

A Daydream VR platformot használó új VIVE önálló működésre képes, azaz nem kell hozzá PC vagy okostelefon

A Google I/O 2017 rendezvényen mutatta be legújabb VIVE virtuális valóság headsetjét a HTC, amely a Google Daydream VR platformját használja, és nem igényel sem PC-t sem okostelefont a működéshez. Bár a tajvaniak a specifikációkat illetően nem voltak bőbeszédűek (konkrétan egy szót sem szóltak például a belső felépítésről), az igen valószínű, hogy a számítási teljesítményt a Qualcomm Snapdragon 835 biztosítja.


[+]

A valós térben való tájékozódást a Google WorldSense megoldása biztosítja majd, amely a Tango 3D-hez hasonlóan működik. Az új VIVE az ígéretek szerint még ebben az évben piacra kerülhet, egyelőre ismeretlen áron.

Nem a HTC egyébként az egyetlen, aki a Daydream VR-ra épülő headseten dolgozik, a Lenovo is hasonló eszközzel készül – de többet egyelőre ők sem árultak el, mint a HTC.

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

 • Elstartolt a Google I/O

  Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

 • Továbbra is a Gear VR dominál a virtuális valóság piacon

  A Samsung még mindig nagy előnyben, de szépen fogyott a Playstation VR-ból is.

 • Ezek az első Daydream VR „élmények”

  Nagycsokor virtuális valóság tartalommal indul a Google Daydream VR szolgáltatása, íme, a legfontosabbak.

 • HTC Vive – álomból valóság

  Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés