Photokina: Új Olympus PEN fényképezőgépek OM-D technológiával

Megújul a PEN Lite (avagy E-PL5) és a PEN Mini (E-PM2), melyek elődjeiről korábban már írtunk. Mindkét újdonságban az Olympus OM-D E-M5 fényképezőgépből kölcsönzött technológiák biztosítják a még jobb, még gyorsabb működést. Nem csak a 16 MP-es szenzor, hanem a TruePic VI jelfeldolgozó processzor és a FAST AF autofókusz rendszer is megtalálható a két marékgépben. Természetesen a vázba épített képstabilizátorról sem kell lemondani, így az összes m4/3 optika stabilizáltan használható a PEN Lite-tal, illetve a PEN Minivel.

Mindkét készülék összesen 12 művészi szűrőt vonultat fel a kreatív fotózás segítése érdekében. A PEN Light a fentieken kívül ráadásul dönthető, s érintésérzékeny kijelzővel is rendelkezik, ami nagymértékben megkönnyíti a nehézkes pozíciókból való fotózást. A gyártó a vezeték nélküli kommunikációt is lehetővé teszi a két fényképezővel, így iOS és Android operációs rendszerű készülékek segítségével azonnal megoszthatjuk közösségi oldalakon fényképeinket.

Kiemelt jellemzői az Olympus PEN E-PL5 és E-PM2 fényképezőknek többek közt a 16,1 MP-es Live MOS szenzor, a TruePic VI CPU, a vázba épített kéttengelyes képstabilizátor, az akár Full HD felbontású videók készítésének lehetősége, a FAST AF autofókusz rendszer, a dönthető, 3”-os és 460 000 képpont felbontású és érintésérzékeny kijelző (E-PM2 esetén nem dönthető), 12 művészi szűrő, HDR sorozat, LiveBulb és Live Time funkció (a Live View képet frissíti a kijelzőn a hosszabb felvételek közben, megadott időközönként), a 8 képkocka/mp sorozatfelvételi sebesség és még sorolhatnánk.

A készülékek októbertől lesznek megvásárolhatóak az M.Zuiko Digital 14-42 mm F3.5-5.6 II R egybecsomagolva 699 (PEN Lite), illetve 599 (PEN Mini) euróért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés