Új Maxtor külső merevlemezek

Hirdetés

Évek óta léteznek külső egységek, főleg CD-írók, külső meghajtók (ZIP, JAZZ stb.). Legfontosabb előnyük a hordozhatóság és az, hogy bármelyik számítógépre csatlakozhatjuk őket. Amióta megjelentek az USB 2.0 és a Firewire csatlakozók, a merevlemezek is megtalálhatók a külső egységek között.

Personal Storage 5000DV néven kínálja legújabb külső merevlemezét a Maxtor cég. Az 5000DV típusok 120 és 200 GB-os változatban elérhetők, míg az 5000XT modell tárolókapacitása 250 GB! A winchester USB 2.0 és Firewire porton keresztül csatlakoztatható a számítógépekhez. A 120 és 200 GB-os háttértároló sebessége 7200 fordulat percenként (rpm). A merevlemez a gyártó adatai szerint elegendő lehet 50 ezer, egyenként négy perc hosszúságú MP3 tömörített zenefájl vagy 200 ezer nagyfelbontású fotó tárolására.

A Personal Storage 5000DV 200 GB-os változatának ára 469 euró lesz, míg a 120 GB-os változaté 349 euró. A Maxtor 5000-es szériájú termékeinek van még egy speciális funkciójuk, az One-Touch Buttonnak nevezett gomb, ami a merevlemezek külső házán található. Ahhoz, hogy ezt a gombot használhassuk, telepítenünk kell a merevlemezhez mellékelt szoftvert. Ezután beállíthatjuk a Backup adatmentő funkciót, valamint számos különböző szoftveres dolgot, mindezt azonban elég egyszer megtennünk. A Maxtor nem titkoltan a felsőbb vezetők dolgát kívánja megkönnyíteni, akiknek így nem kell elmagyarázniuk és betanítaniuk alkalmazottaikat a lemezes adatmentési technológiákba (ZIP, JAZZ, CD-RW), nem kell engedélyezniük más felhasználó számára a gépük kódját, ezáltal elkerülik az illetéktelen használatot számítógépeikben, egyszerűbben és ami a legfontosabb, gyorsabban menthetik le adataikat számítógépükről.

Figyelembe kell vennünk az előnyök sorában azt a tényt is, hogy maximálisan 179 USB 2.0-ás eszközt fűzhetünk egyszerre össze, így hatalmas adatmennyiséget mozgathatunk. Jóllehet erre a valóságban napjainkban még kevés példa van, a Maxtor nem bíz semmit a véletlenre. A gyors, hordozható adattárolási és mentési lehetőségünk a vállalatnak köszönhetően megvan, a többi már rajtunk, felhasználókon múlik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés