Szoros Samsung-LG együttműködés OLED fronton

Koreai értesülések szerint a két nagy cég hajlandó összefogni a nyomuló kínai konkurensek miatt.

A Samsung és az LG is a 20. század közepén ugrott fejest a szórakoztatóelektronikai, illetve háztartási szektorba. A két dél-koreai holding azóta ádáz csatát vív egymással, és sokáig azt kommunikálták, hogy egymás legnagyobb ellenfelei, azonban nagyon úgy fest, hogy ez már a múlté.

Nemrégiben megtört a jég, hiszen a Samsung bejelentette, hogy az LG Displaytől vásárol OLED paneleket a televízióihoz, ez pedig a jelek szerint csak az első lépés volt. A The Chosun Daily nevű dél-koreai lap értesülései szerint a két konszern a jövőben még szorosabbra fűzi a kapcsolatát, és az együttműködést választja a háborúzás helyett; a cél, hogy megerősítsék pozícióikat az egyre erőteljesebben nyomuló kínai tévés cégekkel szemben. A TCL és a Hisense elképesztő eladásokat produkál, és e vállalatcsoportok az innovációra is rengeteget költenek.


[+]

Az úgynevezett „tévészövetség” a legmagasabb szinten köttetett, hiszen Lee Jae-yong  és Koo Kwang-mo (az LG, valamint Samsung elnöke) közösen dolgozták ki a koncepciót. A The Chosun Dailynak egy névtelenséget kérő bennfentes konkrétan azt mondta, hogy „a Samsung és az LG összefogott, hogy kibővítsék a prémium tévék szegmensét Kína alacsony költségű tévés offenzívájával szemben”.

A lap arról szintén ír, hogy megjelenhetnek a Samsung AMOLED kijelzői az LG Gram laptopokban, továbbá, hogy akár a félvezetőgyártásra is kiterjedhet a közeljövőben az együttműködés.

Előzmények

Hirdetés