Hirdetés

Super Flower GX550 hatékony tápegység ésszerű játékos konfigurációkhoz

Ma már egyáltalán nem ritkák a kilowattos, sőt, ennél is nagyobb teljesítményű tápegységek a piacon, pedig egy mai szemmel nézve erős konfiguráció szinte biztos, hogy ennek a felét sem tudja kihasználni. Persze elképzelhető olyan munkára vagy játékra optimalizált számítógép, amelyben nagyteljesítményű, tuningolt processzor(ok) és több erőteljes videokártya sorakozik, ilyenkor valóban nem árt, ha a táplálás elegendő tartalékokkal rendelkezik, de ezek extrém, szélsőséges esetek. A Super Flower ezért most egy olyan tápegységet mutatott be, amely 550 wattos teljesítménye nem eget rengető, átlagos játékos számítógépekbe tökéletesen elegendő lehet.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az elektronika minőségét jelzi, hogy a GX550 (SF-550P14XE) kiérdemelte a 80 Plus Gold tanúsítványt, vagyis az idő jelentős részében 90%-os hatásfok körül teljesít. Az aktív PFC-s egység egyetlen 12 voltos ágon adja le teljesítményét, így a maximum 45,5 amper a csatlakozók között nem forgácsolódik szét, hanem pontosan oda jut, ahol szükség van rá. A hűtésről egy 140 mm-es, kék LED-es ventilátor gondoskodik, mely fordulatszáma a hőmérséklet függvényében szabályozott. A GX550 félmoduláris kábelezésű, vagyis a 24 tűs ATX és az alaplapi 4+4 tűs tápkábelek fix bekötésűek, a többi pedig modulárisan illeszkedik. A gyártó külön kiemeli, hogy a kábelek lapos felépítésűek, mely a légáramlás és a vezetékek elrendezése szempontjából is előnyösebb az átlagos, kör keresztmetszetűeknél. A csatlakozók pontos száma még ismeretlen, de tekintve a célcsoportot, két 8 tűs (6+2) PCIe bizonyára a repertoár része lesz.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Vételárat sajnos még nem közölt a gyártó, de az EXPreview értesülései szerint a GX550 érkezésekor ár/érték arányban kifejezetten előkelő pozíciót fog betölteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés