Sony PRS-T2 e-könyv-olvasó versenyképes tudással, kedvező áron

Kétségtelen, hogy az e-könyv-olvasók piacának nagy részét az Amazon Kindle és az Barnes & Noble Nook variánsok birtokolják, azonban érdemes néha egy pillantást vetni a szegmens többi versenyzőjére is, hiszen számos ismert és kevésbé ismert márka próbálkozik ezen a területen. A Sony aligha sorolható az ismeretlen gyártó közé, ráadásul egy ideje már jelen vannak az digitális könyvolvasók területén, a sokéves tapasztalat pedig érezhető legújabb termékükön, a Sony PRS-T2 olvasón is.

A középpontban egy 6 hüvelyk képátlójú, 800x600 pixeles felbontású E-Ink Pearl V220 panel lapul, amelynek felülete tükröződésmentes, és 16 különböző szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A kijelző érintésérzékeny, a Sony pedig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a könyvek olvasás minél természetesebb és könnyebb legyen. Ezért továbbfejlesztették a lapozást, simább lett a nagyítás/kicsinyítés, nagyobbak és könnyebben benyomhatók a gombok, szövegrészleteket az ujjunkkal, de akár a mellékelt stílus segítségével is kijelölhetünk. A jó olvashatóság továbbra is létfontosságú, ezt nyolc betűméret és hét betűtípus biztosítja.

Persze a közösségi hálózatokról és egyéb felhő alapú szolgáltatásokról sem feledkeztek meg, így például egy számunkra tetszetős részletet pillanatok alatt kiposztolhatunk Facebookra, ahol az értékes gondolatok automatikusan a könyv borítójának képével és a szerző nevével együtt jelennek meg. Szintén hasznos lehet, hogy a PRS-T2 az Evernote szolgáltatással is összeegyeztethető, így néhány mondatról, képről vagy internetcímről azonnali feljegyzéseket készíthetünk, amelyek aztán a felhőből utólag bármilyen mobil eszközről vagy számítógépről elérhetők.

A gyártó egyetlen feltöltéssel két hónapos üzemidőt ígér, ez az érték természetesen kikapcsolt Wi-Fi-vel értendő. 2 GB-nyi belső memóriával rendelkezik, azonban microSD memóriakártyával 32 GB-ig szabadon bővíthető. Interneten keresztül több mint 15 000 könyv ingyenesen „kikölcsönözhető”, de a Reader Store segítségével számos fizetős könyv, napilap és magazin is elérhető. A fehér, bordó és matt fekete színben megvásárolható Sony PRS-T2 e-könyv-olvasó a Harry Potter és a bölcsek köve című könyvvel a fedélzeten 129 dollárba kerül. Viszonyításként az Amazon Kindle Touch olvasóért 139 dollárt kérnek, igaz, a reklámokkal terhelt verziója már 99 dollárért beszerezhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés