SiS chipsetek az Athlon 64-hez

A tajvani gyártó a két chipsetet a hétfőn kezdődött Computex kiállításon mutatta be. A SiS 755 és a SiS 760 közös jellemzője, hogy támogatják a Hyper Streaming-technológiát, a DDR400-as RAM-okat; bővítőhelyként egy 8x-os AGP-slotot és hat PCI-sínt kínálnak. A Hyper Streaming az északi és a déli híd között biztosít nagyobb sávszélességű kapcsolatot, ezáltal nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé.


Forrás: www.sis.com




Forrás: www.sis.com




Forrás: www.sis.com




Forrás: www.sis.com

A Hyper Streaming ezen kívül jótékony hatással van a memória, az FSB és az AGP-slot, illetve az északi és a déli híd közötti adatátviteli sebességre is. Az egyetlen különbség egyébként a két chipset között az, hogy a SiS 760 tartalmaz integrált grafikus magot, míg a SiS 755 nem rendelkezik ilyennel.


Forrás: www.sis.com




Forrás: www.sis.com

A Hardware-Mag német internetes oldal és a SiS információi szerint a SiS 760 a SiS Ultra 256 integrált grafikus magot tartalmazza. Ez hardveresen támogatja az 1.3-ás Pixel Shader-egységet, ezáltal teljes mértékben DirectX 8.1-kompatibilis, míg szoftveresen már DirectX 9-kompatibilis. A duál video-kimeneti funkciót az integrált SiS301C chip biztosítja. Déli hídként a SiS964 jöhet majd szóba, amely két ATA133- és két Serial-ATA 150-vezérlővel rendelkezik. További jellemzői: maximum nyolc USB 2.0-port (a SiS 755 esetében csupán hat), 5.1-csatornás Surround Sound integrált audiochip, integrált modem és LAN, valamint RAID-funkció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés