2019. július 17., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Dual GPU-s grafikus gyorsító a SiS/XGI-től!

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az új kártya az XGI Volari nevet viseli, dual-GPU-val és 16 pixel pipeline-nal érkezik!

A mai napon igen meghökkentő sajtóközlemény landolt postaládánkban. Meghökkentő, még akkor is, ha valószínűsíthető, hogy a közlemény tárgya, azaz az XGI (~ SiS) új generációs, DirectX 9-es grafikus gyorsítója egyelőre csak papíron létezik. A korábban Xabre II néven várt GPU-nak számos változata lát majd napvilágot, mindegyikük XGI Volari családnéven.

A Volari családnak alapvetően két tagja van, a Volari V5 és a Volari V8. Röviden és tömören:

 • Volari V8: 300 MHz-es GPU, illetve akár 256 MB 450 MHz-es DDR-II / 325 MHz-es DDR memória. DirectX 9 (ps2.0 és vs2.0) és OpenGL 1.4 támogatás, 8 pixel pipeline, 2 vertex shader, 4 pixel shader, kétképernyős megjelenítés (dual-DVI is), 400 MHz-es RAMDAC, 256 bites memóriabusz.

 • Volari V5: hasonló, mint a V8, leszámítva, hogy csak 4 pipeline és 2 pixel shader van benne.

  Mindkét verziónak létezik Ultra változata (V8 Ultra, V5 Ultra), amely az alapverziótól csak abban különbözik, hogy mind GPU, mind RAM téren 50 MHz-cel gyorsabb.

  Az igazi meglepetés azonban a Volari Duo, ami nem más, mint két darab V8 Ultra vagy V5 Ultra chip egy kártyán. Az XGI szerint a két chip szinkronizálását hibátlanul megoldották...

  Az abszolút high-end tehát a Volari Duo (V8 Ultra) lesz, amely 16 pipeline-nal, 8 pixel shaderrel és 4 vertex shaderrel "rendelkezik", már amennyiben tényleg hibátlan az a szinkronizáció...

  Az összes Volari termék egyetlen, egységes, Reactor nevű drivert használ.

 • Volari XP5 néven egy mobil megoldás is debütál, mely - nem túl meglepő módon - a Trident XP4 architektúra újabb inkarnációja. A mobil chip "csak" DX8.1 és OpenGL 1.3 kompatibilis, 250 MHz-es GPU-val és memóriával szerelik, maximum 128 MB DDR RAM-ot támogat, és háromképernyős megjelenítésre képes!

  A kártyák rövid specifikációs táblázata letölthető innen...

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.