Őskövület kipofozva

A közel 80 éves múltra visszatekintő Rollei cég új, digitális készülékkel jelentkezik. Az inkább gyűjtőknek és „retrómegszállottaknak” készült gép piros és fekete színben lesz kapható.

A formatervezők egy 1929-es évjáratú, 6x6-os formátumú típust vettek alapul a MiniDigi AF5.0 elkészítésekor. A felfrissített változat megőrizte a külső stílusjegyeket – a váz krómozott fémből és alumíniumból készült, alakja és mérete követi a tradíciókat. A három megapixeles CCD öt megabájtos képeket rögzít, melyek a gép tetején elhelyezett 1,1”-os miniatűr LCD-n tekinthetők meg. A Rolleiflex Minidigi AF5.0 körülbelül 420$-ért lesz kapható.

Egy kis történelem

A Rollei leginkább TLRs (twin-lens reflex – iker objektíves tükörreflexes) és középformátumú fényképezőgépeket gyártott, de a cég 35mm-es SLR kategóriában is rendelkezett modellekkel. A Rollei termékei felső kategóriába tartoztak az 1900-as évek derekán. Az 1976-ban megjelent SL35 ME már elektronikus zárszerkezettel rendelkezett, valamint a keresőben kijelezte a blendenyílást és a záridőt is – melyet a gép automatikusan is képes volt beállítani. A német cég manapság a digitális piacon inkább a középformátummal van jelen, de természetesen kompaktok és más készülékek is szerepelnek a gyártó palettáján

Hirdetés