Kész a Razer új generációs Xbox konzolokhoz tervezett kontrollere

Az inkább külsőt érintő változtatásokkal megáldott Wolverine V2 természetesen az Xbox One-t és a PC-ket is támogatja.

A Razer bemutatta saját Xboxos kontrollerét, amely PC és Xbox One mellett már az új generációs modelleket, a Series S-t és a Series X-et is támogatja. Hasonlóan elődhöz, a Razer inkább a Microsoft Elite kontrollerek ellenfelének szánja saját megoldását, ám azoknál jóval olcsóbban, mindössze 100 dollárért kínálja őket.


[+]

A Wolverine V2-ben megmaradtak az első generáció legfontosabb funkciói, vagyis a változtatható hosszúságú úton járó ravaszok, illetve a bármilyen gombot emulálni képes M1 és M2 makróbillentyűk a ravaszok mellett, viszont a kontroller gombjai alatt már eszközöltek némi változtatást. Az új modellbe bekerültek a Razer „mecha-tactile” kapcsolói, amelyek úgy képesek határozottabb visszajelzésre lenyomáskor, hogy közben halkabban működnek, mint a gyári gamepad gombjai, így akár éjszaka is játszhatunk anélkül, hogy zavarnánk a környezetünkben alvókat.


[+]

A többi változtatás inkább a külsőben keresendő. A felső rész természetesen már tartalmazza az új Xbox kontrollerek megosztás gombját, a menü és alkalmazásváltó billentyűk viszont megszokott helyükről átkerültek az eszköz tetejére, ahol könnyebben elérjük őket az XYAB gombcsoport, illetve a felső analóg kar használata közben.


[+]

A megosztás gomb alatt találhatunk még egy billentyűt, amelyet a digitális paddal kombinálva külön-külön állíthatjuk a játék és a voice chat hangerejét, vagyis ezekért sem kell már a menüben turkálnunk játék közben.

Fontos újítás, hogy a kontroller markolatai rövidebbek és lekerekítettebbek lettek, ezzel is kedvezve a kisebb kezű felhasználóknak, valamint dobták az RGB világítást is az előlapról. Utóbbinak ugyan nem sok értelmét látjuk, hiszen vezetékes megoldásról van szó, vagyis az akkuidő növelése nem lehetett szempont, akit pedig eddig zavartak a fények, az kikapcsolhatta, viszont talán ez a lépés is szerepet játszik abban, hogy az elődmodell 120 dolláros vételárát sikerült 100 dollárra csökkenteni, ami majdnem a 180 dolláros Xbox Elite kontroller árának fele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés