Teljes kiosztású billentyűzetben is bemutatkoznak a Razer analóg kapcsolói

Az új switchek esetében szoftveresen állítható az aktuációs pont magassága, ráadásul nem csak két állást, hanem a köztes állapotot is képesek érzékelni.

A népszerűbb gyártók közül először a Cooler Masternél láthattunk olyan, billentyűzetbe épített kapcsolókat, melyek képesek voltak a joystickek emulálására, vagyis nem csak a lenyomott és felengedett állást voltak képesek megkülönböztetni, hanem a lenyomás mértékét is – tavaly volt is lehetőségünk egy ilyen megoldás tesztelésére. Azóta már a Razer is elkészítette saját verzióját, a Tartarus Pro 2019 októberében mutatkozott be, most pedig már egy teljes kiosztású billentyűzetben is élvezhetjük az analóg optikai kapcsolók előnyeit: bemutatkozott a Razer Huntsman V2 Analog.


[+]

A mechanikus switcheknek 3,6 milliméteres út áll rendelkezésükre, az aktuációs pont viszont nem fix, ezt szoftveresen 1,5 és 3,6 milliméter között bárhová belőhetjük. További érdekesség még, hogy akár két ilyen pontot is megadhatunk, vagyis egy billentyűnek két funkciója is lehet, attól függően, hogy mennyire nyomjuk le azt. Persze főleg a fejlesztőkön múlik, hogy ezt mennyire tudjuk majd kihasználni játékok során, de a Razer által felhozott példa (félig lenyomásra a gránát elővétele, teljesre pedig annak eldobása) beindította a fantáziánkat, reméljük, hogy több cég is megfontolja majd a támogatást.


[+]

Maga a billentyűzet egyébként külsejét tekintve nem sokban különbözik az elődmodelltől, továbbra is teljes kiosztással, alumínium fedlappal, dedikált multimédiás vezérlőgombokkal és beépített RGB világítással állunk szembe – utóbbiból ráadásul a mágnesesen csatlakoztatható csuklótámasz széleire is jutott. Az időtállóságot a doubleshot PBT kupakok, illetve a hajókötél vastagságú vezeték végén fityegő USB Type-C csatlakozó biztosítja, de szerencsére kapunk a csomaggal egy Type-A adaptert is, így a régebbi eszközök tulajdonosainak már nem kell ennek beszerzésével foglalkozniuk.

A Razer Huntsman V2 Analog 250 dollár ellenében rendelhető a gyártó webáruházából, egyéb helyeken pedig legkorábban február 9-én találkozhatunk majd vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés