Pro-hardver a HWSW-n!

Hirdetés

"A Cobalt RaQ 4r alapvetően egy webszerver. A konfigurációja első látásra gyengének tűnhet, azonban ez koránt sincs így. 450 MHz-es AMD K6-2 processzora és 256 Mbyte memóriája -- amely 512 Mbyte-is bővíthető -- bőségesen elegendő ilyen feladatok ellátására. A tárhelyet két 20 Gbyte-os ATA/33 merevlemez biztosítja, amelyek a biztonság kedvéért RAID 1 konfigurációba vannak rendezve, azaz a lemezek tartalma duplikálva van."

"A számítógép 2.2 verziójú kernelt tartalmazó Linux operációs rendszert futtat, és előre telepítve tartalmaz minden olyan szoftverkomponenst, amely a feladatai ellátásához szükséges."

"A Cobalt RaQ 4r legnagyobb erőssége a menedzsment szoftver és az áttekinthető webes adminisztrációs felület. Ráadásul mivel mindent előre telepítve tartalmaz, pár percen belül munkára kész a gép, sem idő sem pedig különösebb szakértelem sem szükséges a megfelelő szoftverkomponensek kiválasztásához és konfigurálásához. Ha valaki esetleg vásárláson töri a fejét, megtekintheti és ki is próbálhatja a Cobalt gépek felhasználó felületét a vállalat weboldalán."

"Sajnos azonban ennek az egyszerűségnek ára is van. A két merevlemezzel szerelt Cobalt RaQ 4r listaára 642 ezer forint, az egylemezes változatért (Cobalt RaQ 4i) pedig 576 ezer forintot kérnek."


Eddig izgalmas. Első kérdés: hogyan lehetett egyáltalán Cobalt Networks, ha az SGI-nek van ilyen (szóval Cobalt) néven futó grafikai "alrendszere"?.. Második kérdés: mikortól fog a HWSW ilyene(ke)n futni, ha egyáltalán? :) Harmadik kérdés: mekkora piaca lehet egy ilyen terméknek um zusammen? Negyedik kérdés: miért nem mi teszteltük? :))

A részletesebb termékbemutatót a fenti linken érhetni el.

Hirdetés