Hirdetés

Kukába vágta legújabb házánál az 5,25" meghajtóhelyeket az NZXT

Az NZXT nevét bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen megannyi házat tettek már le az asztalra az évek során. A gyártónál nem arról híresek a dizájnerek, hogy megijednének a radikális változtatásoktól, amire bizonyíték a frissen bejelentett H440-es midi méretű torony ház is, melyből teljesen hiányoznak az 5,25"-os meghajtórekeszek. Sőt előlapján egyetlen fiókja sem hozzáférhető, így tulajdonképpen abszolút letisztult dizájnt tudtak előhúzni a kalapból. Előlapjának így tulajdonképpen nincs is más funkciója, mint elrejteni a kíváncsiskodók szeme elől a mögéje rejtett ventilátorokat.


[+]

A legfeljebb ATX méretű alaplapokat befogadó, 220 x 510 x 475,3 milliméteres méretekkel rendelkező 9,75 kilogrammos, masszívnak tűnő lábakon álló kasztni a minimalista megjelenést követi, és az ablakos oldallapnak köszönhetően a belsőt sem rejti el a kíváncsi szemek elől. Persze mindez nem véletlen, ugyanis a gyártó egy olyan, szinte láthatatlan kábelmenedzsment alkalmaz, amit a belső megjelenésre kevésbé adó felhasználók is szeretni fognak. Ennek alapja a ház aljában lévő, oldalirányból az NZXT feliratos elem takarásában lévő rekesz, ahova a tápegység kerülhet minden kábelével egyetemben. A kábelkorbácsok végig alul és az alaplaptálca mögötti részen futnak, így nem kell energiát fordítani a kötegelésükre és elrejtésükre, sem pedig extra rögzítésükre, egyszóval "tiszta" belsőt teremt. De ugyanez vonatkozik az adatkábelekre is, ezek ugyanis a csatlakozóknál azonnal az alaplapi tálca mögé buknak, majd itt vezethetők egészen a 90 fokkal elfordított tárolórekeszekig. Ezekből egyébként hat darab 3,5 colos és két darab 2,5 colos áll rendelkezésre, utóbbi kettő a fent említett tápegységet tartalmazó rekesz tetején kapott helyet. 5,25"-es rekesz tehát nincs.


[+]

A ház szellőzésének egyik alappillére az előlap mögé rejtett, porszűrővel ellátott három darab 120 vagy két darab 140 milliméteres ventilátor, melyhez hasonló kiépítésben a ház fedlapjára is rögzíthetőek szélgépek, továbbá ezt egészíti ki a hátsó 120/140 milliméteres egység. Természetesen igény szerint vízhűtéses radiátorok is felfogathatók a felsorolt helyekre, a gyártó gondoskodott az ehhez szükséges feltételekről. Gyárilag egyébként 3 darab 120 és 1 darab 140 milliméteres NZXT V2 ventilátor jár a termékhez.


[+]

Végezetül megemlítendő, hogy a H440 a tárolórekeszek bolygatása nélkül 294, eltávolításukkal 406,2 milliméter hosszú VGA-kat fogad, míg CPU-hűtőből 180 milliméter magas darabok jöhetnek szóba. Emellett nem hiányzik az I/O panel, mely jelen esetben egy pár USB 2.0-s, egy pár USB 3.0-s és szintén egy pár 3,5 milliméteres jack aljzatból áll.


[+]

Az NZXT az újdonságokért színtől függetlenül 120 dolláros vételárat számol fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés