Száműzi az izzadságot a Logitech legújabb kontrollere

A kiváló minőségű beviteli eszközei révén ismertté vált Logitech bejelentette új játékvezérlőjét, amely egy szokatlan újításként jelen lévő, beépített ventilátoros hűtőrendszer segítségével még a legszorosabb versenyhelyzetben is szárazon tudja tartani a játékos kezét.

A Logitech által ChillStreamnek keresztelt megoldás egy beépített 40 milliméteres ventilátort használva percenként 0,1 köbméter levegőt mozgat meg szinte hang nélkül. A ventilátor kis méretének köszönhetően a ChillStream funkció belefér bármilyen szabványos méretű játékvezérlőbe. A vezérlő két oldalán elhelyezkedő keskeny nyílások pontosan azokra a területekre irányítják a levegőt, melyek a leginkább igénylik a hűtést: a játékos négy ujjára, hüvelykujjának tövébe és tenyerébe. A légmozgás három fokozatban kapcsolható, így választható egy erősebb vagy gyengédebb hűtés, emellett a ventilátor természetesen ki is kapcsolható. A szellőzőnyílások bemélyednek a vezérlő borításába, körülöttük pedig gumírozott felületek teszik szinte észrevehetetlenné őket játék közben.

A számítógéppel USB kapcsolaton kommunikáló Logitech ChillStream játékvezérlő jelenleg csak Windows XP-alapú gépekkel működik, ám a Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor Windows Vistát futattó PC-ken is használható lesz. A vezérlőn helyet kapott a Logitech szabadalmazott lebegő D-pad irányítógombja, amely a hagyományos, középen felfüggesztett billenőgomb helyett négy helyen támaszkodik, így nincs kitéve a más vezérlőknél ismert átbillenésnek, ezáltal pontosabb irányítást tesz lehetővé. Az analóg botkormányt a vállalat által kiadott sajtóközlemény szerint robotok tesztelték, így az kibír legalább egymillió körbefordulást.

A Logitech ChillStream játékvezérlő az Egyesült Államokban és Európában szeptembertől kezdve lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában 39,99 euró, magyarországi javasolt végfelhasználói ára még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés