Sharkoon Tactix – újabb szemtelenül olcsó gamer billentyűzet

Körülbelül egy hónappal ezelőtt mutattuk be a Sharkoon Skiller billentyűzetet, amely annak ellenére, hogy kifejezetten játékosoknak készült, mindössze 14,99 eurós árcédulájával kategóriájának egyik legolcsóbb darabjának mondható. Úgy tűnik, hogy a gyártó megérezte, hogy a felhasználók a gamer címke láttán azért nem hajlandók bármilyen terméket súlyos felárral megvásárolni, így most olyan kiegészítőkön dolgozik, amelyek az egyszerűbb, de annál fontosabb igényekre koncentrálnak. Ennek a törekvésnek legújabb eredménye még egy játékos billentyűzet, a Sharkoon Tactix.


[+]

A Tactix egy kifejezetten kompakt megoldás, amely a szokásos gombokon kívül semmilyen multimédiás és egyéb kezelőszervvel nem kecsegtet, mondván, hogy sok játékos számára ezek teljesen feleslegesen foglalják a helyet. Ami viszont fontosabb, hogy a billentyűzet egyszerre akár 18 egyidejű leütést is képes elkülöníteni egymástól (N-key rollover), így összetett parancsok ömlesztett kiadása során sem kell attól tartani, hogy a tumultusban ezek közül valamelyik elsikkadna.


[+]

A mellékelt szoftver segítségével természetesen az összes gomb szabadon konfigurálható, 10 profilba egyenként három különböző réteget lehet elmenteni, ezek tárolása a költségek alacsonyan tartása végett viszont nem egy fedélzeti memóriában, hanem a számítógépen történik. A csomagban 8 darab gumírozott, kék színű pótgomb is helyet kapott, amelyekkel a kurzorgombok és a szokásos WASD négyes tapintása javítható.


[+]

A 431 x 136 x 24 mm-es, 603 grammos billentyűzethez csuklótámasz is jár, a számítógéphez pedig egy 1,5 méteres USB kábellel csatlakozik. A minimumra csupaszított Sharkoon Tactix gamer billentyűzet egyeseknek talán túlságosan puritánra sikerült, de 12,99 eurós árcédulájának köszönhetően valószínűleg így is komoly népszerűségnek örvend majd.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés