Az Ice Lake-et is számításba veszik a jövőre érkező alaplapok

Erre senki sem vállal majd garanciát, de az érintettek célszerűnek látják a Coffee Lake mellett egy másik generációt is támogatni.

Az Intel asztali útiterve robbanásszerűen bővül, illetve jobban mondva alakul át, mivel az eredeti terveknek már hűlt helye van. A Coffee Lake generációról nemrég írtunk egy friss beszámolót, és most az is kiderült, hogy az utána érkező, Ice Lake kódnevű fejlesztés jó eséllyel támogatva lesz az új 300-as sorozatú alaplapokban. Ez alól egyedül a Z370-es vezérlővel rendelkező modellek lesznek a kivételek, ezek ugyanis még csak az IMVP8-as specifikációknak felelnek meg, de az összes többi 300-as vezérlővel dolgozó fejlesztés felszerelhető az IMVP8 és IMVP9 specifikációkhoz szükséges komponensekkel is. Ebből kitalálható, hogy a Coffee Lake-hez kell az előbbi, míg az Ice Lake-hez az utóbbi.

Új információ egyébként, hogy a Coffee Lake-hez és az Ice Lake-hez való foglalat LGA1151v2 jelzést viseli, vagyis ez jelzi, hogy itt nem a ma ismert LGA1151-es tokozásról van szó, annak ellenére, hogy a tűk száma megegyezik.

A Richtek egyébként már szállítja az IMVP9 specifikációkhoz szükséges komponensek mintáit, de ezeket a készülő Z370-es alaplapokhoz nem lehet használni, mivel csak az ősz végén kezdődik meg a tömeggyártás. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért lesz egy Z390-es vezérlőhíd is a következő esztendő elején, amely így le tudja váltani a Z370-es verziót.

Az is egyre bizonyosabb, hogy a Coffee Lake-et az Intel a 2018-as CES-en szerette volna bemutatni, és a Z370-es köztes megoldás eleve nem is készült volna. Ugyanakkor a vállalat inkább amellett döntött, hogy pár modellt előrehoznak az idei év második felére, amit viszont a 300-as sorozatú alaplapokkal nem tudtak volna lekövetni a partnerek, így készült egy Z370-es módosítás az aktuális Z270-ből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés