ASRock: a Coffee Lake és a 200-as sorozatú alaplapok nem lesznek barátok

A vállalat a Twitteren kotyogta el a régóta pletykált információt, de aztán törölték is a bejegyzést.

Manapság a legnagyobb figyelem az Intel Coffee Lake kódnevű fejlesztésére irányul, mivel az Intel és az AMD HEDT platformjairól már szinte mindent tudni, így kevés új információt lehet szerezni. A Coffee Lake-kel kapcsolatban a legfőbb kérdés, hogy működnek-e az LGA1151-es tokozású processzorok az aktuális alaplapokban. Egy korábbi útitervet látva a nyár elején már megírtuk, hogy ennek gyakorlatilag nincs esélye, így újabb, 300-as sorozatú vezérlőhíddal szerelt alaplapokra lesz szükség az érkező újdonságok meghajtásához.

Ezúttal az ASRock is elszólta magát a Twitteren, ugyanis egy kérdésre azt válaszolták, hogy a Coffee Lake kódnevű fejlesztések nem lesznek kompatibilisek a 200-as sorozatú alaplapokkal. Ugyanakkor később rájöhettek, hogy nagy hibát követtek el, mivel ezek az információk még embargó alá tartoznak, így a bejegyzést törölték.

Hivatalosan tehát még ma is él a remény, hogy az Intel meggondolja magát, és engedélyezik a Coffee Lake generáció működését a korábbi alaplapokban, főleg úgy, hogy a Z370-es vezérlőhíd hardveresen nem különbözik a Z270-től. Ugyanakkor az eddig felmerült adatok birtokában erre elenyészően kicsi az esély. Feltételezhető, hogy az alaplapgyártók komoly nyomást gyakorolnak az Intelre, hogy vágja el a kompatibilitást az azonos tokozás ellenére is, amivel javulhatnak az alaplapokra vonatkozó eladási adatok az év második felében, és ez segíthet kompenzálni az első félév gyászos teljesítményét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés