Helyenként gyorsulást hozhat az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 418.81-es meghajtó pár G-Sync technológiával kapcsolatos hibát is javít.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 418.81-es meghajtót, amely G-Sync, illetve SLI alkalmazása mellett gyorsulást hozhat a Pascal, illetve a Maxwell architektúrára épülő GeForce-okon, de ez alkalmazásfüggő. A vállalat ezt nagyon nem részletezte, csupán a The Witcher 3: Wild Hunt érintettségét emelték ki, de úgy tudjuk, hogy arra a problémára sikerült megoldást találni, amelyet három hónappal korábban ecseteltünk egy hírben. További újítás, hogy SLI profilt kapott az Anthem, illetve a Turing architektúrát használó GeForce-okon is támogatásra került a több GPU-s mód az Assetto Corsa Competizione, a Battlefleet Gothic: Armada 2, a Life is Strange (Season 2), az NBA 2K19 és a Space Hulk Tactics című játékokban. Mindezek mellett a 3DMark Port Royal tesztje kiegészült egy DLSS-t támogató méréssel, amihez az új csomag tartalmazza a szükséges támogatást.

Az eszközillesztő pár hibát is korrigál, többek között bizonyos játékok nem produkálhatnak többet képi hibákat aktivált G-Sync mellett, továbbá az eredeti, illetve az Adaptive-Sync technológiát használó G-Sync kijelzők egymás után történő csatlakoztatása során az utóbbi megjelenítőnek már nem lehetnek majd megjelenítésbeli hibái a jobb oldalán. Megjavult még a GeForce Experience FPS overlay szolgáltatása, amely korábban a Microsoft Store-ról letöltött Twitter applikáción is megjelent, illetve a GameStream is megfelelően fog működni HDR módban.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.18.0907-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés