A következő hónap derekán érkezik az Xbox Wireless Headset

A jópofa fedélzeti kezelőszervekkel szerelt megoldást az Xboxok mellett számítógéppel vagy Bluetooth-os okoseszközökkel egyaránt használhatjuk.

A Microsoft lerántotta a leplet az elsősorban Xbox Series X és S, illetve Xbox One konzolokhoz szánt, vezeték nélküli headsetjétről, ami nemes egyszerűséggel az Xbox Wireless Headset nevet kapta. A Windows Sonic, Dolby Atmos és DTS Headphone:X térhangzási technológiákat támogató, 4.2-es Bluetooth kapcsolatot használó periféria 40 mm-es neodímium sugárzókkal dolgozik a szokásos 20-tól 20 000 Hz-ig tartó frekvenciatartományban, 32 ohmos impedancia kíséretében.

[+]

Az alapjaiban acél fejpánt szivaccsal van párnázva, a puha fülpárna műbőr bevonatot kapott, miközben a lehajtható, zajszűrős mikrofon aktív voltáról egy indikátor LED tájékoztatja a felhasználót, s mikor épp nem beszélünk, automatikus némítás lép életbe persze privát szféránk megőrzését manuálisan úgyszintén kezdeményezhetjük a bal oldali hangszóróházon található némító gombbal. Ez a gumírozott hangszóróház amúgy tárcsaként funkcionál, és a játék, illetve a chat hangerejének egyensúlyát szabályozhatjuk vele, míg az átellenes oldal forgatásával az általános hangerőt állíthatjuk.

[+]

A multiplatformos Xbox Accessories applikációnak hála különböző hangbeállításokkal babrálhatunk; van itt equalizer, mélykiemelés, az automata némítás érzékenységének testreszabása, de megejthetjük a mikrofon monitorozását, vagy a korábban szóba hozott állapotjelző LED fényerejének belövését is.

[+]

A beépített lítium-ion akkumulátor legfeljebb 15 órás üzemidővel kecsegtet, amit aztán lemerülés után nagyjából 3 óra alatt tudunk csurig tölteni. Ha épp nem tudjuk ennyi ideig nélkülözni az eszközt, a meglehetősen rövid, 35 cm-es, USB Type-C-s töltőkábel segítségével már 30 percet követően cirka 4 órás szeánszra elegendő kraftot pumpálhatunk a telepekbe.


[+]

Ahogy az az első bekezdésben említett Windows Sonicból kitalálható, a 312 grammos fejhallgatót PC-vel ugyancsak összepárosíthatjuk Bluetooth interfésszel, Xbox vezeték nélküli adapterrel vagy egy külön megvásárolható Type-C-s madzaggal, sőt, a különféle mobiltelefonok sem rekednek a körön kívül. Adalék a történethez, hogy a ketyerét egy időben társíthatjuk konzolunkhoz és mobilunkhoz, így akár konferenciabeszélgetést is komfortosan folytathatunk anélkül, hogy a játékot megszakítanánk.

Az előrendelhető státuszban lévő újdonság várhatóan március 16-án kerül kereskedelmi forgalomba, 100 dolláros árcédulát viselve dobozán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés