Elérhető a Logitech majdnem néma egere

A Logitech az idei IFA kiállításon jelentette be, hogy dolgoznak az M220 Silent egéren, ami nem kifejezetten a felső kategória képviselője lesz, hanem sokkal inkább egy átlagos rágcsáló, aminél a halk kattintásoké a főszerep. Az egérgombok kattogása a kezdetek óta velünk van, valószínűleg a többségnek fel sem tűnik, olyannyira a mindennapjaink részévé vált. Mindez persze nem jelenti azt, hogy nincs akit zavarna, pláne kívülállóként, és ne lenne fárasztó a szervezetre nézve az egész napos kattogás.


[+]

A 2,4 GHz-es vezeték nélküli Nano USB adapteren kommunikáló M220 Silentet a Logitech-nél úgy alkották meg, hogy minden tekintetben minimális zajt csapjon. A talp halkan siklik az asztalon vagy az egérpadon, a görgetés és a kattintás pedig szinte teljesen zajtalan, még ha nem is teljesen néma, de a piacon lévő más egerekhez képest jóval csendesebb működést ígérnek, miközben a kattintási érzet változatlan. Lényegében ez az első egér a piacon, amely megszerezte a Quiet Mark minősítést, csatlakozva ezzel számos világcéghez, amelyek már rendelkeznek hasonló díjazással.


[+]

Nem sok derül ki az egér belsejében dolgozó szenzorról, csupán annyit lehet tudni, hogy optikai és felbontása 1000 dpi. Összesen három gombbal és egy görgővel látták el, azaz általános használatra szánt modellel van dolgunk, aminek tömege 75,2 gramm, mérete pedig 99 x 60 x 39 milliméter. Tápellátását egy darab AA elemmel oldották meg, aminek élettartama átlagos felhasználás mellett 18 hónap.

A Logitech M220 Silent szép csendben érkezett meg a piacra, ugyanis már kapható a boltokban és a Logitech webshopjában 7990 forintos bruttó áron, piros, fekete és kék színben, 3 év garanciával.

Előzmények

Hirdetés