Kikelt a sárkánytojás a Sharkoon barlangjában

A német cég Drakonia nevezetű egere kapott egy második revíziót.

A 127 mm hosszú, 83 mm széles és 42 mm magas, 12 programozható gombbal telehintett, 100-tól 15 000 cpi-ig skálázódó és 12 000 FPS-es PixArt 3360 szenzort használó jobbkezes fióka a Drakonia II típusjelölést viseli. Öt profilon keresztül hat különböző (és testreszabható) felbontási konfigurációt menthetünk el a 16 kB fedélzeti memóriába, a front oldalsó részén található fehéren pislákoló indikátor pedig mutatja, hogy éppen melyiket használjuk.


[+]

A gyári beállítások amúgy elütnek a normától, hiszen 600, 2400, 4800, 7200, 10 000 és 15 000 cpi-s fokozatokat kapunk a 2 mm-es LOD mellé. Persze szabadon állítgatható kedvünkre a dolog, ennek ellenére mi értetlenül állunk a 600-as és 2400-as lépcső közötti óriási űr előtt.

Az előd két oldalsó gombjának helyén immáron hat csücsül, így csak rajtunk múlik, hogy mikor melyiket nyomjuk meg véletlenül, és ha úgy érezzük, túl könnyen jár el a kezünk, a rágcsáló egy súlyozható példány, így további 5 x 5,6 = 28 grammal nehezíthetjük meg a drágát, midőn a hasába belapátoljuk a csomag részenként érkezett fémeket.


[+]

Hírünk tárgya mindkét oldalán textúrázott borításba öltözött a stabilabb fogás elérésének érdekében, míg a bal-, valamint jobb klikkek alatt Omron kapcsolók csücsülnek. Mivel a gyártó nem emelte ki japán voltukat (mert bizonyára megtennék), valószínűleg kínai darabokkal van dolgunk. A polling rate magától értetődő módon maximum 1000 Hz-ig tornászható fel, de ez annyira alapvető jellemző mára, hogy említést sem érdemel. A harisnyázott kivitelű kábel 1,8 méter hosszúságú, és egy aranyozott USB csatlakozó fityeg a végén. Haszna ugyan nincs, de legalább jól fest. Az igazán szívbemarkoló rész az apparátus tömege: madzag nélkül 134 gramm, amivel már játszi könnyedséggel lehet embert ölni, de ismervén a számítástechnika ezen szegmensét, bizonyosan megtalálja majd a maga közönségét.


[+]

A patkány fő szexepiljének a hátán végigfutó pikkelymintát szánták a készítők, s mivel az ízlés meglehetősen szubjektív témakör, rábízzuk a tisztelt közönségre, hogy szívükbe zárják-e a dizájnt vagy sem. A külsőségeket vizslatva eszünkbe ötlik, hogy az utóbbi időben nem telhet el nap úgy, hogy ne kerülne szóba a szivárványeső, és ez most sincs másképpen: a hüvelykujjunk alatt feszítő gombot, a görgőt és a logót RGB-világítással dobták fel a gyártósoron. A termék weboldaláról letölthető szoftverben minden manapság megszokott beállítással eljátszadozhatunk, amibe természetesen beletartozik a makrózás, csakúgy, mint a színorgona behangolása.

A zöld és fekete színben egyaránt elérhető Drakonia II-es ajánlott fogyasztói ára 40 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés