Jól kezdett a Wii U, de az Xbox 360 kedveltebb volt

A Nintendo nemrég tette elérhetővé a Wii U jelzésű konzolt, mely a szokásoktól eltérően az Egyesült Államokban startolt a leghamarabb, amivel a vállalat az ünnepi lázat szerette volna meglovagolni. Nyugaton ezt fekete pénteknek hívják. Ekkor hagyományosan megkezdődik a karácsonyi bevásárlási láz. Ez az elmúlt években annyira bevett szokássá vált, hogy a legtöbb cég konkrétan a hálaadás utáni első pénteket célozza meg egy-egy termék startjával.

Mivel a Nintendo nagyon szeretné meglovagolni a nyugati piacokat, így a Wii U-t mindenképpen a polcokon szerették volna tudni még a fekete péntek előtt, és ez sikerült is. Az új generációs konzol sikeresnek mondható, hiszen 400 ezer példány talált gazdára, és a hírek szerint a készletek sok helyen kiürültek. A Wii ennél ugyan jobban kezdett, hiszen pár évvel korábban az első héten 600 ezer konzol talált gazdára, de a kereskedők szerint a Wii U is hasonlóan szerepelt volna, ha lett volna elég készlet. Ez alapvetően egy komoly probléma jelenleg a Nintendónak, hiszen a gyártási és szállítási nehézségek limitálják az eladásokat. A japán cég minden bizonnyal dolgozik a lehető legjobb ellátáson, de ne feledjük, hogy a Wii U idén még Európában és Japánban is elstartol, így lehetséges, hogy minden igényt nem tud majd kielégíteni a cég.

Öreg konzol, nem vén konzol!
Öreg konzol, nem vén konzol!

A fekete péntek egyértelmű győztese a korosodó Xbox 360. A Microsoft masinájából csak az Egyesült Államokban 750 ezer fogyott, ami az előző évben mért 960 ezres rekordhoz képest gyengébb ugyan, de így is messze lekörözi a konkurens konzolok eladási mutatóit, továbbá jelentősen felülmúlja az elemzői várakozásokat. A siker természetesen meglepő, de alapvetően igazolja a Microsoft azon döntését, hogy idén még nem volt szükség új generációs Xboxra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés