Jövőre jöhet a Microsoft Xbox TV?

Idén már volt arról pletyka, hogy a Microsoft esetlegesen nem egy, hanem rögtön kettő új generációs konzollal készül. Ezt a cég ugyan nem erősítette meg, de az új generációs termékekről jellemzően nem beszélnek az érintettek a hivatalos bejelentés előtt, így lényegében máig a pletykákból kell megélni. A linkelt hírben azonban már kifejtettük, hogy maga az elképzelés nagyon is logikus, hiszen a Microsoft szóvivője anno jelezte, hogy az Xbox 360 ugyan még mindig egy játékkonzol, de a felhasználás módját tekintve a multimédiás tartalmak kerültek előtérbe.

Hirdetés

Azt nem szabad elfelejteni, hogy egy új generációs, csúcskategóriás konzol előállítása mindenképpen drága lesz, így nem mindenki engedheti meg magának a megvásárlását. Ergo az a réteg, amelyik elsősorban multimédiás szolgáltatásokra vágyik inkább várakozni fog. A piac azonban az Xbox 360-hoz készült tévés szolgáltatás sikeréből kiindulva elég nagy ahhoz, hogy egy önálló hardverrel is lefedhető legyen. A The Verge információi szerint ezt a Microsoft meg is fogja tenni, így készül egy úgynevezett Xbox TV, ami elsősorban a szolgáltatásokat helyezi előtérbe, de kellően erős lesz ahhoz is, hogy a hétköznapi játékosok is megtalálják a számításaikat. Itt feltehetően XBLA kategóriás játékokra érdemes gondolni, melyek egyébként nagyon népszerűek.

A hardver pontos képességeiről még nincs adat, de valószínű, hogy az Xbox TV és az Xbox Surface néven emlegetett masinák az alapokat tekintve nagyon hasonlítanak majd egymásra. Ez a fejlesztés szempontjából logikus, hiszen így kevesebb a Microsoft munkája, és a partnerek is sokkal egyszerűbben portolhatják az alkalmazásokat a két rendszer között. Természetesen a teljesítmény tekintetében már lehetnek komolyabb eltérések, de ez abszolút érthető, hiszen a nagyobbik Xboxnak a hardcore játékokkal is boldogulnia kell.

Továbbra is azt tudjuk mondani, hogy a két géppel dolgozó koncepció alapvetően nem rossz. Nagyon eltérőek a felhasználók piaci igényei, így egy drágább masinával nagyon nehéz mindenkinek a kedvébe járni. Amennyiben a Microsoft a pletykáknak megfelelő stratégiával áll elő, akkor a cég a konkurenseknél nagyobb piaci réteget képes majd lefedni, mely bizonyos szegmensekben komoly előny lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés