Felemásan teljesít a Nintendo Wii U

Hirdetés

A Nintendo nyilvánosságra hozta, hogy a Wii U nevű konzol miképp teljesített az előző év végén. A cég az ünnepi szezonra időzített start óta 3,06 millió terméket szállított le, ami alulmúlja a várakozásokat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a termékből az első hetekben nem volt elegendő készlet, ami a kereskedők szerint rányomta a bélyeget az eladásokra. A nagyobb piacokra lebontva a Wii U Észak-Amerikában 1,32 milliós, Japánban 830 ezres, míg a világ többi táján 900 ezres eredményt mutatott fel.

A Nintendo csökkentette is a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó terveit, így nem számítanak arra, hogy a Wii U eladásai az elkövetkező hónapokban drasztikusan javulni fognak. Ez persze még mindig nem vesztett csata, mivel kellően jó exkluzív játékokkal még simán lehet sikertörténet is az új generációs konzol.

A kézikonzolok piacán a szintén nem túl sikeres Nintendo 3DS-ből 12,71 millió termék került eladásra 2012-ben, amihez még hozzájött a 3DS XL 7,05 milliós eredménye. A sztereó 3D-re alapozó játékgép kiugró sikernek továbbra sem mondható, de a kezdeti számokhoz képest mindenképp pozitív a változás, így a vállalat törekvései az eladások fellendítésére beváltak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés