Nyíltan beszélt az Ice Lake-ről az Intel

Sok újdonságot azért nem mondtak, de legalább látszik a mozgolódás.

Bár az Intel háza táján manapság az érkező Coffee Lake generáció gerjeszti az izgalmakat, a vállalat először beszélt nyíltan a következő generációs fejlesztésről, konkrétan az Ice Lake-ről. Ez annyira nem megszokott, hiszen ez a termékcsalád még bő egy évre van a megjelenéstől, ráadásul az elődjét is az elkövetkező hetekben mutatja be az Intel.

Persze az Ice Lake-ről sok adatott azért nem közölt a cég. Leírták, hogy ez lesz a 8. generációs Coffee Lake termékcsalád leváltója, amiből azt lehet feltételezni, hogy a 9. generációs Core processzorok alapja lesz. A lapkák már az Intel javított 10 nm-es, úgynevezett 10nm+ gyártástechnológiáján fognak készülni, ami várható volt, hiszen a pletykák szerint az első generációs node-dal komoly gondok vannak, és Cannon Lake fejlesztésére ez látszólag rá is nyomja a bélyegét.

Az sajnos nem derült ki, hogy az Ice Lake-hez kellenek-e új alaplapok, illetve tulajdonképpen a tokozását sem fedte fel az Intel, pedig ezek hasznos információk lettek volna, de valószínűleg még nem látnak tisztán a kompatibilitás kérdésében, és nem akartak olyan ígéretet tenni, amit végül nem tudnak majd teljesíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés