Hirdetés

Viszonylag gyorsan reagált az EKWB a Navi érkezésére

A szlovén gyártó már a Radeon RX 5700 és 5700 XT VGA-khoz is kínál egy slotos hűtőblokkot.

Épphogy megjelentek a piacon az AMD új üdvöskéi, az általunk is tesztelt Radeon RX 5700 és 5700 XT VGA-k, a szlovén székhelyű EK Water Blocks máris bemutatta a referenciakártyákkal kompatibilis, teljes nyomtatott áramköri lapot lefedő vízhűtőblokkjait. Az EK-Vector Radeon RX 5700 XT megnevezésű egység nikkel bevonatú, réz alapon keresztül érintkezik a GPU-val, a GDDR6 memóriával és a VRM-mel, hogy aztán az általuk termelt hőt a keringő víz továbbítsa a G1/4 méretű, EPDM O-gyűrűkkel szigetelt csőcsatlakozókon keresztül a radiátor felé.


[+]

A fedlap kiviteltől függően akrilból, illetve fekete színű POM acetálból készült, az RGB világítás pedig ezúttal sem maradhatott el. A 4-tűs csatlakozónak köszönhetően az alaplapról vezérelhető fények az átlátszó verzióban az akril takaróelemet világítják meg, míg a sötétebb variánsnál a blokk végén elhelyezett műanyag díszbetét kapja a rivaldafényt. Az egy bővítőhelyet foglaló eszközhöz 27, illetve 34 euróért alumínium backplatet is vásárolhatunk, amely passzív hűtőként is funkcionál.


[+]

Az újdonság már előrendelhető a gyártó weboldaláról, a fekete modellért 128, míg az átlátszó párjáért 133 eurót kell leszurkolnunk. A szállítás várhatóan július 26-án kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés