Hirdetés

Dedikált műszert dob piacra az EKWB a vízszivárgás ellenőrzésére

A szlovén mérnököknek hála vége az órákon át tartó várakozásnak annak érdekében, hogy vízcseppeket keressünk drága számítógépünk érzékeny alkatrészein.

Az EK Water Blocks csapata végre gondolta arra, hogy a drága pénzen megvásárolt vízhűtésünk összeszerelése után ne kelljen már órákig felette ülni abból a célból, hogy esetleges szivárgásokat keressünk, és piacra dobták az egyszerűen csak EK-Leak Tester néven futó eszközt.


[+]

A mindössze 35 euróért árult műszer a lehető legegyszerűbb felépítésű. Az egyik oldalán egy standard G1/4 csőcsatlakozót találunk, amelyet a rendszer bármelyik pontjára rácsavarhatunk, így akár az összes komponenst leellenőrizhetjük. A mögötte elhelyezett alumíniumdarabon egy analóg mérőóra kapott helyet, amit a gyártó kifejezetten az EK alkatrészekhez mérten skálázott be 0 és 1 bar között, zölddel jelölve azt a tartományt, ami még biztonságos nyomásnak számít egy ilyen rendszerben. A sorban ez után egy szelepbe botlunk, erre pedig egy pumpát csatlakoztathatunk, amivel nyomás alá helyezhetjük a hűtőkört. Miután megfigyeltük, hogy pontosan hol is áll a mutató, nagyjából 15 perc várakozás után már csak annyi a dolgunk, hogy ismét ellenőrizzük az órát, jobb esetben az változatlan állással fog minket várni, ezzel jelezve, hogy a rendszer szivárgásmentes.


[+]

Fontos megjegyezni, hogy a gyártó csak a saját termékeivel való kompatibilitást garantálja, más alkatrészekkel csak saját felelősségre használjuk, így ezt észben tartva használjuk a skálázást. Bizonyára hiánypótló termékről van szó, hiszen már el is fogytak a készletek, a webáruház szerint az újabb adag beérkezése augusztus 8-ára várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés