Gyors Wi-Fi eszközök az Asustól

Az Asus újabb vezeték nélküli hálózati eszközöket jelentett be, melyek kompatibilisek a 802.11n szabványtervezettel, és maximális adatátviteli sebességük 300 Mbps. Az RT-N15 SuperSpeed N Gigabit Wireless Router az egyszerű és biztonságos konfiguráció érdekében támogatja mind a Wi-Fi Protected Setup (WPS), mind a Windows Connect Now eljárásokat. Újdonsága, hogy a késleltetésre érzékeny adatokat kiemelt elbánásban részesítő QoS mechanizmust a grafikus kezelőfelületen egy egyszerű sávszélesség-menedzsment opcióval egészítették ki. Az általános Internet Application beállítás mellett Gaming Blaster, FTP Server és VoIP/Video Streaming profilokat találunk, azaz egy gombnyomással kiválasztható, hogy a router a játékok adatforgalmának, az FTP fel-/letöltéseknek vagy a médiafolyamoknak biztosítson nagyobb sávszélességet.

Az energiatakarékosabb működés érdekében az eszköz vezetékes interfészein fel tudja mérni a csatlakoztatott kábelek hosszát, és ehhez igazítja az adóteljesítményt. Az RT-N15 a WAN felé egy, a LAN felé négy Gigabit Ethernet porttal rendelkezik. Rádiója a 2,4 GHz-es hullámsávon forgalmaz, így a Draft N mellett a 802.11b és g szabványokkal kompatibilis. Az említetteken kívül természetesen a SOHO routereknél megszokott funkcionalitással bír, SPI tűzfal, többféle szűrési lehetőség és más biztonsági szolgáltatások is részét képezik.

Asus RT-N15

Az Asus egy új adaptert is piacra dob; az USB-N11 ugyancsak 300 Mbps maximális sebességre képes, és a WPS azonosítási eljárást is támogatja. A gyártó Windows és Mac OS X operációs rendszerekkel együttműködő drivereket mellékel hozzá, Linux alatti használathoz pedig a szoftver forráskódját bocsátja közre.

Asus USB-N11

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés