Hirdetés

Mac Prót csinálna a PC-ből a Dune Case

A Mac Pro kialakítása sokaknak nagyon tetszhet, hiszen tényleg egészen új irányból közelítette meg azt, ahogyan még elképzelhető egy asztali számítógép, legalábbis külsőleg. Ezt az alapot próbálja visszaadni a Dune Case, amely külsőleg a Mac Pro irányelveit követi, belsőleg viszont a szabványt követi.

Hirdetés

A Kickstarteren éppen futó gyűjtésből még fél hónap van hátra, így akár össze is gyűlhet a megvalósításhoz szükséges 130 000 dolláros összeg. A termék egy 2,6 kg-os, 260 x 215 x 215 mm-es torony, amely természetesen henger alakú. A belsejébe Mini-ITX alaplap fér egy SFX szabványú tápegységgel, illetve beszerelhető még egy 185 mm hosszú, két slotot foglaló VGA is. A VGA és az alaplap közé két darab 2,5 hüvelykes adattároló szerelhető.

A Dune Case hátoldalán négy USB 3.0-s, két HDMI 2.0-s (DisplayPort 1.2-re való átalakítás lehetséges), egy Ethernet, illetve egy-egy 3,5 mm-es jack (a hangrendszernek és a mikrofonnak) csatlakozó található. A szellőzést egy alulra szerelt 140 mm-es ventilátor biztosítaná, ami átfújná az egész gépet, és a meleg levegő felül távozna.

Amennyiben a koncepció valakinek megtetszett, úgy a Dune Case az alábbi oldalon támogatható, mivel még nincs meg a megvalósuláshoz szükséges összeg..

Előzmények

Hirdetés