Hirdetés

Blokkosított toronyhűtő a Jonsbótól

A kínaiak legújabb gyártmánya olyan, mint egy darab tégla, a teteje pedig a neonos diszkók korszakát idézi.

Hirdetés

Új, formatervében egy fekete fémtéglára emlékeztető hűtővel jelentkezik a Jonsbo. A CR-401 nevű termék valójában egy klasszikus torony, öt darab, 6 mm-es átmérőjű hővezető csővel, amelyek a talp kialakításának köszönhetően közvetlenül érintkeznek a processzor kupakjával. A PWM vezérléssel rendelkező ventilátor 120 mm-es átmérővel rendelkezik, és 800-1600 rpm fordulatszám-tartományban dolgozhat, 18-25 dB zajszint mellett.


[+]

Ami a nagy átlagtól eltérővé teszi a CR-401 külsejét, az az, hogy a szóban forgó ventilátort viszont nem kívül, hanem a bordázat belsejében helyezték el, két oldalról pedig a lamellákat teljes egészében beborító fémlemezekkel takarták le, amelyekre csak néhány nyílást vágtak, leginkább a világítás számára. Utóbbi RGB LED-ekből áll, és nemcsak itt, de a felső lemezen kialakított mintázaton keresztül is élvezhetjük hatását.

Ehhez hasonló hűtőelrendezéssel persze az évek során már többször találkozhattunk, és ugyan az így kialakított szélcsatorna növeli a ventilátor hatásfokát, a középen elvesztett bordafelület azért hiányozni szokott extrém terhelésnél. Mindenesetre a CR-401-et a Jonsbo 135 wattos maximális TDP mellé ajánlja, AMD Socket AM2(+)/AM3(+)/AM4/FM1/FM2(+), illetve Intel LGA775/LGA115x foglalatos processzorok mellé. A teljes blokk mérete egyébként 125 x 88 x 165 mm, tömege pedig 860 gramm. Az áráról sajnos egyelőre nem tettek közzé hivatalos adatot.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés