Hirdetés

Fapadra ülhetünk a Biostar új B550-es lapjával

A gyártó PCI Express 4.0-s újdonsága szolid paraméterekkel rendelkezik, ám minden bizonnyal az ára is ehhez lesz majd mérve.

Hirdetés

A Biostarnak köszönhetően egy újabb alaplappal bővült az AMD B550-es vezérlőhídra épülő megoldások halmaza; bemutatkozik a B550MH típusjelű, belépőszintű modell. A microATX formátumú deszkán két DIMM slot található, melyekbe összesen 64 GB-nyi DDR4 memóriát pakolhatunk, és ha nem idegenkedünk némi tuningtól, a modulok 4400 MHz-es effektív órajelig támogatottak. A nyomtatott áramköri lapon egy x16-os PCI Express 4.0, illetve két x1-es PCI Express 3.0 sínnek szorítottak helyet a tervezők, miközben háttértárolóinkat egy PCI Express 4.0-s és SATA móddal egyaránt barátságban lévő M.2 2242/2260/2280 slot, valamint négy 4 SATA konnektor várja.


(forrás: Biostar) [+]

Az integrált hangkodek egy nyolccsatornás Realtek ALC887-es lapka képében van jelen, míg a hálózati kapcsolódásról egy Realtek RTL8111H kontroller hajtotta, (túláram ellen védett) gigabites Ethernet anya gondoskodik. A hátlapi I/O penelen két PS/2 csatoló, négy USB 3.2 Gen1 és két USB 2.0 aljzat múlatja az időt a három 3,5 mm-es jack, a HDMI, továbbá a 15 tűs D-Sub kimenet társaságában.


(forrás: Biostar)

Kissé kellemetlen lehet, hogy a lap specifikációi szerint a fapadosabb implementációk közé tartozik, így a Type-C csatlakozót – a VRM-et fedő bordázathoz hasonlóan – ezúttal mellőzni vagyunk kénytelenek. Ennek persze megvannak a maga előnyei is, a vételár várhatóan pénztárcabarát lesz, de a pontos összeget egyelőre még nem tudni.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés