Picit módosul a WHQL meghajtók prezentálása az AMD-nél

A vállalat mostantól jelzi minden grafikus eszközillesztőnél, hogy megvan-e a Microsoft hitelesítése.

Az AMD már nagyon régóta kétféle grafikus meghajtót ad ki a végfelhasználóknak szánt Radeonokhoz: időnként volt pár úgynevezett ajánlott, illetve havonta több úgynevezett opcionális verzió. Mindkét esetben jellemző a csomagokra, hogy átmennek az AMD saját tesztelésén, tehát a gyártói aláírást megkapják, viszont a Microsoft hitelesítése hivatalosan csak az ajánlott eszközillesztők sajátja volt, még akkor is, ha elég sok esetben aláíratta a cég az opcionális csomagokat is.

Az AMD az előbbi sémán nem változtat, de mostantól jelezni fogják, hogy az opcionális eszközillesztők rendelkeznek-e WHQL aláírással. A kiadáskor ezek mindegyike gyártói hitelesítést fog használni, ahogy mindig is, viszont a legtöbb csomagot elküldik majd a Microsoftnak tesztre, és később kicserélik a letölthető állományt.

A felhasználók az eredetileg kiadott opcionális AMD Software dokumentációjánál tudják majd megtekinteni a WHQL hitelesítés meglétét, méghozzá a "WHQL Results" résznél. Ha utóbbi hiányzik, akkor az adott csomag gyártói aláírást tartalmaz, de persze később megkaphatja még a WHQL aláírást is. Erre jó példa a nemrég kiadott 22.10.3-as AMD Software, amelynek elkészült a WHQL verziója, és ezt az alábbi oldal már jelzi is.

Valós változás a meghajtók fejlesztésében ez nem jelent, de az felhasználók felé transzparensebbé válik az egész folyamat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés